Europa Reizen Tips

Dit zijn de mooiste eilanden van Griekenland om binnenkort te bezoeken

Wil jij graag op vakantie in de zomer, maar heb jij nog geen idee waar je heen wil? Vergeet Ibiza, Turkije of Frankrijk. Griekenland it is! Griekenland is prachtig met ontzettend mooie eiland. En het eten? Mmmm… Heerlijk! Wij hebben hieronder de mooiste Griekse eilanden voor je op een rijtje gezet waar je deze zomer sowieso de tijd van je leven gaat hebben! Lees je mee? 

Griekenland heeft meer dan 6000 eilanden. Zo veel! Van deze eilanden zijn er ‘maar’ 227 bewoond door mensen. Genoeg keuze dus om er eentje uit te zoeken als jouw vakantiebestemming. Veel eilanden zijn per vliegtuig bereikbaar en de rest per boot. In 4 uur lig jij gewoon op het Griekse strand onder de hete zon. Zin in? 

Corfu
Op het eiland Corfu kijk je je ogen uit. Alles wat je hier tegenkomt is prachtig. Zowel de talloze kleine winkeltjes, de markten, de restaurants. Te mooi! De sfeer op Corfu is zo fijn dat je eigenlijk niet meer anders wilt en dan hebben we het nog niet eens over de prachtige zandstranden gehad. Wat een plaatje, oordeel hieronder maar eens zelf. 

Santorini 
Santorini staat bekend om haar kliffen met mooie dorpjes in de witte kleur, de oostelijke kant van Santorini is vlakker en daar bevinden zich mooie stranden. Santorini heeft haar huidige vorm te danken aan de vulkaanuitbarstingen die hier in het verleden hebben plaatsgevonden met als resultaat een toeristische plek waar je de mooiste vakantiekiekjes kunt schieten. 

Mykonos
In de zomermaanden zijn er veel toeristen te vinden in Mykonos, maar echt een druk gevoel heb je er niet. Dit eiland ziet er anders uit dan de meeste eilandjes, te danken aan de helderwitte huisjes met houten deuren en felgekleurde balkons. Mykonos heeft een van de meeste mooie stranden van Griekenland. Nergens in Griekenland kun je zoveel kleine strandjes naast elkaar vinden. 

Skiathos
Skiathos is voor veel mensen een van de meest geliefde Griekse eilanden. Wist je dat op dit eiland de filmopnames zijn gemaakt voor de film ‘Mama Mia’? Skiathos heeft een groen landschap met mooie zandstranden en een helderblauwe zee. 

Naxos
Naxos is net als de andere eilanden een zeer mooi Grieks eiland. Prachtige zandstranden vind je vooral aan de zuidwestkust van het eiland bij de badplaatsen Agia Anna en Plaka. In Naxos stad kun je ’s avonds heerlijk genieten van een Grieks diner en vanaf de haven tot aan het kasteel vind je gezellige smalle winkelstraatjes. Zeker leuk om eens te bezoeken!

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *