Food Kinderen

Recept: Cheesecake met een bodem van pepernoten

Nu Sinterklaasavond over een paar dagen alweer gevierd gaat worden moeten we natuurlijk wel bedenken wat voor lekkers we die avond op tafel gaan zetten. Op Sinterklaas avond is één ding zeker: je eet nooit heel gezond. Naast pepernoten, chocoladeletters en een lekkere banketstaaf blijft een cheesecake natuurlijk altijd een goed idee. Maar we gaan dit keer niet voor een gewone cheesecake, nee… We gaan voor een cheesecake met een bodem van pepernoten! Mmm… 

Heb jij zin om met je kleintjes nog wat te bakken voor Sinterklaas? Dit recept is hartstikke leuk en makkelijk. Ook kun je het met gemak een paar dagen eerder maken, zoals vandaag nu het nog weekend is. Het blijft namelijk zeker een paar dagen goed, als de taart maar in de koeling staat. Kijk je mee naar dit lekkere recept? 

Wat heb je nodig voor zo’n lekkere cheesecake met een bodem van pepernoten? 

  • 250 g pepernoten
  • 2 sinaasappels
  • 200 gram suiker
  • 150 g boter
  • 3 el maïzena
  • 900 gram roomkaas
  • 100 ml room
  • 3 eieren
  • 1 vanillestokje

Hoe maak je deze verrukkelijke taart?

  1. Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden. 
  2. Maal de pepernoten in een keukenmachine en smelt ondertussen de boter. Meng dit goed door elkaar. 
    Schep vervolgens dit mengsel in een met boter ingevette springvorm en druk het goed aan. 
  3. Bak de bodem 10 minuten op 180 graden. 
  4. Rasp daarna de schil van de sinaasappels en schraap het merg uit het vanillestokje. 
  5. Mix daarna de suiker met de maïzena en doe daar ook de roomkaas bij. Klop het tot het een romig mengsel wordt. Voeg daarna de eieren toe en blijf het kloppen. 
  6. Schenk vervolgens de room bij het mengsel en voeg de geraspte schil van de sinaasappels en de merg van het vanillestokje toe en klop alles nog goed door. 
  7. Wanneer je merkt dat alles goed is gemengd kun je dit mengsel op de taartbodem doen. Bak het in driekwartier af in de oven. Laat de taart daarna goed afkoelen en zet het in de koelkast tot je het gaat serveren!
  8. Enjoy!

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *