Kinderen Seks & Relaties Trouwen

Op deze manier steun je je kinderen het beste tijdens jullie scheiding

Hebben jullie de stekker uit de relatie getrokken en besloten dat jullie gaan scheiden? Heel naar, niet alleen voor jullie, maar natuurlijk ook voor de kinderen. Jullie als koppel hebben het misschien al wel een beetje aan zien komen, maar voor jullie kinderen was het misschien wel een grote verrassing. Merk je dat jullie kids het moeilijk hebben met jullie scheiding? Op deze manier kun je ze het beste steunen! 

Praat met ze
Praat met je kinderen over hun gevoelens. Hoe voelen zij zich onder de scheiding? Zijn ze verdrietig of is het misschien wel een opluchting omdat jullie op het laatst veel ruzie hadden? Praat erover en laat hun weten dat ze altijd hun hart kunnen luchten bij je. 

Verberg een deel van je emoties
Ben je ontzettend boos, omdat je man misschien wel is vreemdgegaan? Logisch dat je hartstikke boos bent, maar probeer dit waar de kinderen bij zijn niet teveel te uiten. Je zal merken dat ze de hele situatie dan nog veel moeilijker gaan vinden.  Natuurlijk hoef je je ook niet alleen maar in te houden, want dat zullen ze ook merken, maar doe het met mate. Ook daarmee steun je ze. 

Doe leuke dingen met ze
Afleiding is het beste wat je ze kunt geven. Ze zullen veel verdriet hebben om deze situatie, doe daarom extra veel leuke dingen met ze. Ga naar leuke indoorspeeltuinen, stukken fietsen, zwemmen of misschien wel karten? Beweging zal ze goed doen, jou ook trouwens! 

Praat niet slecht over de ander
Praat nooit slecht over je ex. Door slecht te praten hebben je kinderen het gevoel dat ze moeten kiezen tussen hun moeder en vader. Dit gevoel is echt het ergste gevoel wat je kunt hebben als kind zijnde. Dus ook al doet je ex het misschien wel, jij houdt de eer aan jezelf. 

Beeld: Shutterstock via AndreyCherkasov

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *