Food

Deze lekkere fruittulband wil jij zeker proeven tijdens Pasen

Over minder dan twee weken is het alweer Pasen. Waarschijnlijk gaat Pasen dit jaar niet worden zoals anders en vier je het ook niet met je hele familie. Jammer, maar toch is het leuk om er met je eigen gezin of liefde een klein paasfeestje van te maken. Waarom maak je speciaal voor Pasen niet deze lekkere fruittulband gevuld met paaseieren? Succes gegarandeerd. Check hieronder het hele recept. 

Wat heb je nodig?

x 1 tulbandvorm
x 400 gram cakemix
x 1 citroen
x 200 gram roomboter
x 1 groot blik fruitcocktail
x 4 eieren
x 1 el maizena
x 150 gram poedersuiker
x 300 gram paaseitjes met laagje

Hoe maak je deze lekkere paastulband?

  1. Zet allereerst de oven aan op 160 graden. Vet ook alvast de vorm in met wat boter (ongeveer 25 gram). 
  2. Doe de cakemix in een mengkom en doe hier de citroensap, boter en eieren aan toe. Mix ze tot een glad beslag. 
  3. Doe daarna in een apart kommetje de fruitcocktail. Hou de siroop apart, want dat heb je later nog nodig. Doe de eetlepel maizena door het fruit en lepel het rustig door. Doe het fruit daarna in het beslag erbij en giet het in de tulbandvorm. 
  4. Bak de tulband vervolgens in 55 minuten gaar. Laat de tulband daarna ongeveer een kwartier afkoelen in de vorm om hem erna buiten de vorm nog eens een uur af te laten koelen. 
  5. Wanneer de tulband is afgekoeld is het tijd om het glazuur te maken. Mix hiervoor het overgebleven fruitsiroop (ongeveer 3 eetlepels) met de poedersuiker en verdeel het goed over de tulband. Laat dit vervolgens weer even hard worden. 
  6. Doe vervolgens de paaseitjes in het midden van de tulband, zodat ze er feestelijk uitspringen. En daarna? Smullen maar!

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *