DIY Health Psyche Vrije tijd Wonen

Waarom het zo goed is voor je gezondheid om te breien

Ben je erg creatief en hou je er dan ook van om lekker te breien? Een mooie sjaal, een tof vest of een kleed voor op de bank? Naast dat het leuk is  om te breien én je er leuke dingen mee kunt maken blijkt het ook nog eens hartstikke gezond te zijn. Hieronder vertellen we je alles over waarom breien zo goed is voor je! Kijk je mee?

Weg met de stress
Wanneer je aan het breien bent dan kun je je gedachten verzetten. Je denkt even niet aan je drukke werk, aan het drukke huishouden of wat er in de wereld aan de hand is. Je krijgt dankzij het breien positieve gedachtes in plaats van stress.

Meer zelfvertrouwen
Als je vaak aan het breien bent dan zal je zien dat het steeds beter gaat. Wanneer je een sjaal met een moeilijk patroon hebt gemaakt of een ingewikkeld vest dan ben je trots op jezelf! En dat geeft direct je zelfvertrouwen een boost.

Goed geheugen
Echt niet dat je allemaal moeilijke spelletjes hoeft te doen om je geheugen een boost te geven. Alle creatieve hobby’s zorgen hiervoor en dus ook breien! Het gebruik van allebei de handen laten je hersenen namelijk harder werken.

Happy
Wanneer je iets doet waarvan je blij wordt zorgt dit voor een instant geluksgevoel waar je nog dagen op kunt teren. Dus als jij op zondag lekker aan het breien bent dan ga je direct de nieuwe week in met een blij een positief gevoel.

Lage bloeddruk
Wist je dat wanneer je plezier hebt in het breien dat je bloeddruk naar beneden gaat? Uit onderzoek blijkt dat wanneer je een leuke hobby hebt het plezier hierin leidt tot lagere bloeddruk, minder cortisol én een gezonder BMI. Kijk, dat is nog eens leuk om te horen. 

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *