Food

Heerlijk recept voor Spaanse Flan

Nu we vaker thuis zitten is het leuk om lekker te koken en bakken. Want ja, je moet toch wat? Ben je een echte liefhebber van Spanje en ben je ook nog eens dol op toetjes? Dan hebben we hier het perfecte recept voor je: Flan. Van dit toetje ga je zeker blij worden en bij iedere hap denk je direct aan dit fijne land. Kijk je mee naar het recept?

Wat heb je nodig?
(6 stuks)
4 eieren
800 ml melk
300 gram suiker
1 vanillestokje
5 el water

Hoe maak je het?
1. Start met het maken van de lekkere karamelsaus. Doe hiervoor de suiker in een pannetje samen met 5 eetlepels water. Zet het op laag vuur.
2. Roer het door tot het bruin wordt. Blijf nog even doorroeren en haal de pan vervolgens van het vuur. Giet de saus in een apart schaaltje.
3. Voor de pudding breng je de melk aan de kook. Doe daar de vanillemerg bij. Roer alles nog even goed door en laat het vervolgens afkoelen.
4. Wanneer de melk is afgekoeld kun je de eieren erdoorheen mengen. Mix dit rustig.
5. Doe daarna het eiermengsel bij de karamelsaus.
6. Vervolgens kun je het mengsel in flatvormpjes scheppen en bak je het in 30/40 minuten af. Zorg dat de schaal in de oven in het water staat. Op deze manier blijft het toetje lekker juicy.
7. Check de flan tussendoor een paar keer. Wanneer je een satéprikker in de flan steekt dan moet deze er schoon en droog uitkomen.
8. Laat de flan daarna goed afkoelen en laat ze vervolgens ongeveer 3 uur in de koelkast opstijven en lekker koud worden.

Enjoy!

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *