Beauty Health Lichaam Sporten

Weg met die love handles: zo raak je ze kwijt!

Tja… Love handles. We hebben er toch altijd een beetje een haat-liefde verhouding mee. Ze geven jouw lichaam dan wel een vrouwelijke vorm, maar het is toch ook wel een tikkeltje irritant als je een lage broek voor de zoveelste keer niet past. Of wat dacht je van shirts die op dat gebied altijd te strak zitten en omhoog klimmen? Ugh… Wil je jouw love handles kwijtraken? Met deze tips gaat het je lukken! 

We gaan eerst even terug naar het woord love handles. Waarom heten love handles nou love handles? Het antwoord hierop is heel simpel: het randje vet geeft jouw lover de perfecte handvaten om je even goed beet te pakken tijdens een potje horizontale tango. Ben je er echt niet blij mee en raak je er zelfs onzeker door en zie je ze daarom liever verdwijnen? Dan is het nu de hoogste tijd om voorgoed afscheid te namen. 

Gezond eten
Ga gezonder eten en drinken. Laat alcohol en fruitsappen staan en ga voor minder suiker en koolhydraten. Focus je juist meer op eiwitten, zodat je lichaam meer moeite moet doen om ze te verbranden. Hierdoor krijg je minder trek in lekkere dingen. 

Beweging is the key 
Wanneer je van jouw love handles af wil komen dan is het zaak om vet te verbranden. Maak bijvoorbeeld elke dag een lange wandeling van minimaal 10.000 stappen. Pak ook eens wat vaker de fiets, de trap omhoog in plaats van de lift of stap een halte eerder uit wanneer je met het openbaar vervoer moet. Deze kleine dingen zorgen er allemaal voor dat je meer beweging krijgt. Wil jij helemaal fanatiek aan de slag en wil je naar de sportschool? Zorg dan dat je ook cardiotraining gaat doen! 

Oefeningen love handes
Naast cardio
training is krachttraining ook een must wanneer je jouw love handles wil laten verdwijnen. Een specifieke oefening bestaat helaas niet, maar combinaties van meerdere oefeningen moet er zeker voor zorgen dat ze afnemen. Denk hierbij aan ‘the Russian twist’. Dit is een oefening voor je schuine buikspieren. Verder zijn sit ups altijd een goed idee om te doen en wat dacht je van planking? Herhaal die oefeningen elke ochtend en avond in setjes van drie en je zal zien dat je (schuine) buikspieren al veel sterker worden.  

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *