Turks fruit is een heerlijke zoete lekkernij die je in heel veel verschillende smaken hebt. Natuurlijk kun je het zo kopen in een Turkse winkel, maar waarom maak je het niet eens zelf? Het duurt even voordat je het hebt gemaakt, maar het is zeker de moeite waard! Het is niet alleen lekker, maar ook nog eens hartstikke leuk om te maken. Wij hebben vandaag dit lekkere recept voor je klaarstaan! Kijk je mee?
Dit heb je allemaal nodig om Turks fruit te maken
x 300 ml water
x 3 el suiker
x 1 citroen
x 1 sinaasappel
x 70 ml gelatinepoeder
x 30 ml poedersuiker
x 15 ml maizena
En zo maak je het!
1. Schil als eerste de citroen en sinaasappel en snij de schil in dunne reepjes. Pers de vruchten uit.
2. Los daarna de suiker op in 150 ml water. Wanneer het zachtjes kookt voeg kun je de reepjes citroen- en sinaasappelschil eén de sap toevoegen. Laat het ongeveer een kwartiertje rustig doorkoken.
3. Pak daarna de rest van het water en doe daar de gelatinepoeder in. Laat dit 5 minuten rusten. Voeg daarna de gelatine toe aan het suikermengsel. Roer dit goed door en laat het geheel nog 10 minuten doorkoken.
4. Wanneer het een stroopachtige structuur krijgt is het tijd om het mengsel van het vuur af te halen! Giet het mengsel in een schaal en laat het volgens 24 uur met rust.
5. Daarna ben je bijna klaar! Snij vervolgens de snoepjes in blokjes en meng de poedersuiker met de maizena en rol de stukjes Turks fruit hier doorheen!
6. En daarna? Lekker genieten!
Beginbeeld: Shutterstock