Food Health Sporten

Zo kun je afvallen zonder te sporten

Wil jij wat gezonder gaan doen, want ben jij allesbehalve blij als je in de spiegel kijkt? Dan is het de hoogste tijd om er nu iets aan te gaan doen. En het leuke is: met een paar kleine aanpassingen in jouw dagelijkse routine moet het al lukken om af te vallen. Vergeet niet dat 80% van voeding komt en 20% maar door beweging. Check hieronder snel wat je moet doen om af te vallen!

Drink genoeg
En dan hebben we het natuurlijk niet over Redbull of Coca Cola. Nee, drink voortaan water of groene thee. Groene thee zorgt voor een versnelde stofwisseling en dit zorgt er dus weer voor dat je iets afvalt. Drink een paar koppen groene thee per dag en je zal zien dat het helpt!

Weg met alcohol
Alcohol zorgt ervoor dat je vetverbranding stopt. Daarom kom je snel aan als je veel alcohol drinkt. Drink voortaan tijdens een avondje uit in plaats van vier glazen drank gewoon eens één glas. Net zo leuk en lekker, maar wel veel beter voor je lijf!

Kleine(re) porties eten
Tuurlijk is eten fijn en lekker, zeker als jouw lievelingseten voor je neus staat. Toch is het niet handig om hiervan meerdere keren op te scheppen. Neem voortaan 60% van wat je normaal zou eten. Je eet in dat geval niet te veel en zit alsnog vol.

Wekelijkse boodschappen
Ben jij iemand die elke dag na werk even de supermarkt in gaat? Stop daarmee. Doe voortaan nog maar één keer per week boodschappen. Zo koop je niet alleen heel veel onnodige dingen, ook koop je minder snel dingen waar je later spijt van krijgt. Je doet namelijk veel bewuster boodschappen. En nog een tip: zorg altijd dat je boodschappen doet op een volle maag, dit scheelt ook veel ‘verkeerde’ aankopen.

Frisse adem
Wanneer je vaker op de dag jouw tanden poetst eet je automatisch minder. Want geef toe: met een tandpastasmaak in je mond smaakt eten toch helemaal niet lekker? Geen zin of tijd om je tanden te poetsen? Misschien moet je dan een pepermuntje nemen.

Eet minder koolhydraten
Hoe lekker wit brood, pasta, aardappelen en witte rijst ook zijn. Het zit bomvol met koolhydraten. Als jij geen sporter bent kun je hier het beste mee minderen. Ga volgende keer in ieder geval voor bruinbrood, volkorenpasta, zoete aardappelen en bruine rijst. Dit is al een stap de goede richting in.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *