Afrika Australië Azië Europa Gezin Kinderen Noord-Amerika Reizen Tips Zuid-Amerika

Backpacken met kinderen: zo doe je dat!

Backpacken is hartstikke tof, maar veel mensen houden daar gelijk mee op wanneer er kinderen komen. Ze verruilen het avontuur dan snel om voor comfort in een all inclusive resort. Maar of ze daar nou zo gelukkig zijn? Er heerst nogal een taboe op een backpack vakantie mét kinderen, maar waarom zou je je kinderen niet gewoon mee kunnen nemen? Backpacken met kinderen doe je namelijk zo! 

Zorg voor een plan
Natuurlijk is het leuk om tijdens een backpack reis te verdwalen. Maar als je met kinderen gaat backpacken is het toch beter om wel al een beetje de richting te weten. Stippel de route van te voren uit, dat hoeft niet al thuis in ons koude kikkerlandje als je het daar benauwd van krijgt. Het is in ieder geval wel handig om te weten waar je de komende dagen met jouw gezin wil verblijven. Zo kun je je kinderen er al op voorbereiden en geeft het ook rust. 

Afwisseling
Hele dagen door rijstvelden of de jungle dwalen is niks voor kinderen. Wissel daarom dingen af: ga de ene dag lekker naar het strand waar je kinderen kunnen ravotten in het zand. Ga de dag daarna op excursie. Doe dingen waar iedereen blij van wordt, zo gaat het een heerlijke backpack vakantie worden! 

Zorg altijd voor eten
Ook is het fijn als je altijd wat te eten en drinken bij je hebt. Een kind heeft niet veel nodig, maar wanneer het honger heeft wil hij/zij dan ook nú eten. En wat doe je dan als je in een nachtbus zit? Tja, dan kan je niet even de supermarkt inlopen. Zorg dus altijd voor een fles water en wat sultana’s. Deze twee dingen zullen heel wat hangry momenten doen voorkomen. 

Vermaak
Ook is het handig om altijd een spelletje mee te nemen voor je kids, of om een spel ter plekke te doen. ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet…’ is altijd een goed spel. Of een gameboy kan ook rust in de tent brengen. Zorg in ieder geval dat kinderen ook even zichzelf kunnen vermaken, zodat jullie ook even rust hebben. 

Laat het los
Vaak gaan dingen niet zoals je eigenlijk zou willen en zo zal het misschien ook gaan op je backpack vakantie. Je wil bijvoorbeeld graag die ene excursie doen, maar net op die dag heeft je kindje diarree. Of je wil graag naar die plek, maar je kids zijn onrustig. Balen, maar maak er het beste van. Wijk af van je originele plan. Zie op de dag zelf of iets wel of toch niet gaat doen. Als je alles loslaat zal je zien dat het nog leuker gaat worden. 

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *