Health Psyche

Aha! Je slaapt beter met een hond in je bed

Wist jij dat onderzoek heeft uitgewezen dat jij veel beter slaapt wanneer je hond bij je in bed ligt? Veel vrouwen moeten er niet aan denken om hun vierpotige huisdier in bed te nemen, maar misschien moet je dat toch eens doen. Het heeft namelijk een positief effect op jou! Ben jij benieuwd naar dit onderzoek geworden? Lees hieronder dan snel waar het allemaal wel niet goed voor is!  

Dit Amerikaanse onderzoek heeft zich speciaal gericht op vrouwen. Voor dit onderzoek werden 962 vrouwen ondervraagd die een van de drie onderzoeksaspecten hebben: een partner, een hond of een kat. En wat blijkt? Vrouwen slapen veel beter wanneer er alleen een hond bij hun in bed ligt! Dus geen man, geen kat… Gewoon een hond! Maar waarom? 

Beter slapen met een hond naast je
Een hond zorgt voor een veilig gevoel. Wanneer een man naast je ligt en jullie relatie zit niet zo lekker, dan slaap je automatisch ook veel minder. Je ligt als vrouw zijnde dan toch eerder te piekeren of irriteert je aan bijvoorbeeld zijn eeuwige gesnurk. Bij een kat ligt het ook weer anders: een kat ligt nooit 9 uur lang stil. Ze doen wat ze willen en daarom moet je vaak je bed uit om de deur open te doen of ze buiten te zetten. Een hond doet dit allemaal niet. Een hond zeurt niet, blaast niet, maar zal net zo lang slapen als dat jij ligt. Een hond accepteert jou gewoon en zal het heerlijk vinden om bij je te mogen slapen.

Beginbeeld: Shutterstock

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *