DIY Trends Wonen

Een bohemian interieur creëren? Dat doe je zo!

Nu de lente weer is begonnen krijg je niet alleen zin in andere kleding, maar ook om jouw huis aan te pakken! In de winter lag je het liefste 24/7 onder een deken met Netflix aan, maar nu? Nu is dat anders. Je hebt zin om jouw huis een leuke make-over te geven in een stijl die bij de zomer past. En laat dat nou net deze toffe bohemian stijl zijn! Kijk mee hoe je zo’n interieur bij jezelf kunt creëren.

Kies voor kleur
Bij een bohemian interieur hoort kleur. Alles mag: denk aan groen, paars, rood, oranje en geel. Ook horen printjes hierbij. Natuurlijk moet je huis geen kermisattractie worden en moet je er wel tot rust komen. Daarom kun je het in jouw huis misschien het beste houden bij aardetinten, rood en beige. Natuurlijk kun je ook voor een opvallende kleur kiezen zoals geel of goud. Bekijk van welke kleur jij heel erg blij wordt! 

Ga voor planten
Bij een bohemian interieur horen ook planten, veel planten! We hebben het dan niet over kleine cactussen, nee… Het mag wel een beetje opvallen! Ga voor planten met grote bladeren, mini palmbomen, ananasplanten en planten met een beetje kleur. Oh, en vergeet niet een te leuke pannenkoekplant ergens in je interieur te plaatsen. Te cute!

Natuurlijke materialen 
Tof is om met deze trend allerlei natuurlijke materialen te gebruiken. Denk aan hout, riet, kurk, rotan… You name it! Het staat niet alleen speels in je interieur, ook ziet het er hartstikke tof uit! 

Vintage
In een bohemian interieur horen eigenlijk geen nieuwe meubels. Nouja, dat kan natuurlijk wel, maar voor deze woonstijl kunnen de meubels wel het beste een vintage look hebben. Je kunt meubels met deze look zo kopen, maar natuurlijk ook zelf maken! Verder past een vintage Perzisch tapijt ook goed in deze woonstijl en kun je gaan voor oudere accessoires. Hint: bij de kringloop kun je echt te leuke dingen vinden!  

1. Houten bijzettafel via Home24 €99,99
2. Plaid van Bloomingville via Hudson’s Bay €12,00
3. Veertje van Decorations via Hudson’s Bay €1,95
4. Rotan manden via Made €89,00
5. Hoge vaas van Decorations via Hudson’s Bay €12,00
6. Kussens in goudkleurig fluweel via Made €35,00
7. Krukje van Living via Hudson’s Bay €29,95 
8. Nepbloemen via Hudson’s bay €4,95
9. Rotan stoel via Home24 €199,99 

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *