Health Psyche Trends Vrije tijd Wonen

Onderzoek: Eerder je kerstboom opzetten maakt je extreem gelukkig!

De meeste mensen zetten hun kerstboom op na Sinterklaas. Dat vinden ze namelijk vroeg genoeg. Als het aan onderzoekers van The Journal of Environmental Psychology ligt zou ieder mens dit al veel eerder moeten doen. Des te eerder je je kerstboom opzet, des te gelukkiger je wordt op dat moment! Wij weten nu in ieder geval wel wat wij dit weekend gaan doen… Lees hieronder alles over dit onderzoek! 

Vanaf nu hoef je niet meer met je lover of ouders ruzie te maken wanneer er kerstdecoratie in huis komt te staan, want het antwoord is gewoon nu. Kerstdecoratie heeft namelijk een positieve invloed op je humeur. Dus haal die boom en ballen maar van zolder, zet warme chocolademelk en een kerst playlist op en optuigen maar! 

Op zoek naar geluk
Psycholoog Steve McKeown zegt hierover het volgende: “We leven in een stressvolle wereld en gaan daarom graag op zoek naar kleine gelukjes. Kerstversiering maakte ons als kind altijd gelukkig en nu nog roept dat vrolijke herinneringen uit onze kindertijd op. Kerstdecoratie is dus een soort houvast die ons opnieuw doet hunkeren naar mooie momenten.” Uit het onderzoek blijkt ook dat kerstdecoratie je zou helpen om meer vrienden te maken. Hoe dan? Kerstdecoratie voor het raam zou namelijk aan je buren tonen dat je makkelijker te benaderen en vriendelijk bent. Dus kom maar op met die versiering! 

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *