Beauty Lichaam

Op deze manier blijft de geur van jouw parfum langer hangen

Draag jij graag jouw favoriete parfum en spuit je iedere ochtend vol goede moed weer wat op, maar merk jij dat het in no time weer vervlogen is? Dat is balen, maar gelukkig ben je niet de enige die hier last van heeft, niet voor niets nemen heel veel vrouwen hun parfum mee in hun handtas. Gelukkig kan het ook anders: hier wat tips voor je zodat je er makkelijk voor kunt zorgen dat je je geurtje langer ruikt. 

Op bepaalde plekken spuiten
Je hebt van die plekjes waar parfum beter pakt dan op andere plekken. Deze plekken zijn: achter de nek, je polsen, op je borst en in de holtes van je elleboog. Dit zijn de warmste plekjes op je lichaam en daardoor zal de parfum zich beter verspreiden.

Hydratatie is een must
Is jouw huid aan de droge kant? Zorg dan dat je je huid goed insmeert met een geurloze bodylotion en dan vooral op de plekken waar je je parfum zal gaan spuiten. Een parfum blijft namelijk langer zitten wanneer je de huid goed hebt gehydrateerd. Op een droge huid zal de geur automatisch sneller vervagen.

Nooit wrijven
Als laatste tip hebben we dat je nooit je polsen tegen elkaar moet wrijven wanneer je parfum hebt opgedaan. Of dat je met je pols in je nek wrijft om daar ook nog wat parfum aan te brengen. Ik hoor je denken: ‘Waarom niet?’ Wanneer je gaat wrijven maak je de moleculen in de geur kapot en hierdoor zal de geur alleen maar sneller vervliegen. Spuit de geur dus op en laat het vervolgens rustig intrekken.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *