Beauty Haar

Wat als je last hebt van haaruitval?

Mooi dik haar hebben is de droom van iedere vrouw. Je haar is toch ook je visitekaartje, zullen we maar zeggen. Wanneer je opeens last hebt van haaruitval is dit ontzettend vervelend. Je hebt iedere dag wel plukken haar in je hand. Je wordt er niet alleen boos van, ook word je er heel erg onzeker van. De volgende dingen kun je doen wanneer je last hebt van haaruitval. 

Waar komt het door?
Probeer voor jezelf te bedenken waardoor de haaruitval kan komen? Ervaar je stress? Gebruik je medicijnen? Is het genetisch of heb je last van hormoonschommelingen? Wanneer je dit uitzoekt weet je al een hoop. 

Neem genoeg vitamines
Onder andere zink en foliumzuur zijn goed voor je haar. Zorg ervoor dat je dit in huis haalt en elke dag inneemt. Misschien helpt het na een tijdje om je haaruitval tegen te gaan of in ieder geval te verminderen. 

Goede producten
Ook is een goede shampoo altijd een must, zeker wanneer je last hebt van haaruitval en/of dunner wordend haar. Kies ook voor een shampoo voor dun haar. Deze shampoos zijn altijd het minst agressief en laat het dikker lijken. 

Zit er niet teveel aan
Natuurlijk ben je er onzeker door geworden en wil je af en toe met je hand door je haar. Het beste is toch om dit niet zo vaak te doen. Ook is het het beste om het niet te vaak te borstelen, op deze manier trek je er alleen maar meer haren ooit. Föhn of krul je haar ook niet te vaak. Ook hierdoor gaat de conditie van je haar nog slechter worden. 

Ga naar de dokter
Wanneer je je echt zorgen maakt en het haarverlies steeds erger en meer wordt is het handig om een bezoekje te brengen aan de dokter. Laat daar je bloedprikken om te kijken wat er eventueel aan de hand kan zijn. Misschien heb je wel B12 tekort, vitamine A overschot of iets anders. Zoek het in ieder geval uit zodat je het daarna gerichter kunt behandelen! 

Beginbeeld: Shutterstock 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *