Uitgaan Vriendinnen Vrije tijd

Dit moet je allemaal meenemen als je vandaag gaat feesten met Koningsdag

YAY! Vandaag mogen we ons weer helemaal in het oranje kleden, want onze Willem is jarig! Natuurlijk moeten wij dat vieren en wel met een Koningsdag die we nooit meer gaan vergeten. Ben jij van plan om lekker te gaan feesten? Dan is het altijd handig om de volgende dingen mee te nemen, want je weet nooit hoe de dag loopt. Zeker niet met Koningsdag! 

Kleding
Ja, je weet het… Je woont in Nederland en dat kan maar één ding betekenen: wisselvallig weer. Daarom is het altijd handig om verschillende lagen aan te trekken. Het ene moment kan het 18 graden zijn met een zonnetje en het andere moment regent het en is het 11 graden. Een aardig verschil dus. Doe wat laagjes aan, zodat je dingen uit of juist aan kan doen wanneer het kouder/warmer is.

Zonnebril
En dan natuurlijk wel een mooie oranje! Dan zie je alles nog net wat zonniger in. Een zonnebril is altijd handig om bij je te hebben voor als de zon zich nog even laat zien.

Goede schoenen
… en schoenen die vies mogen worden. Op Koningsdag zijn de straten nou niet echt heel erg schoon en ligt er hier en daar een plasje urine of kots. Dus doe je nieuwste lenteschoenen in dat geval niet aan! Ga voor schoenen waarvan jij zeker weet dat je daar de hele dag op kunt lopen. Je hebt echt geen zin om blaren te krijgen. Wil jij toch shinen in schoenen die niet zo lekker zitten, maar wel mooi zijn? Neem dan zeker blarenpleisters mee!

Waterdichte jas 
De weersvoorspelling is wisselvallig (het zal eens niet), dus neem een jas mee die waterbestendig is. Je hoeft ook echt niet in een gele, of oranje, regenjas de stad in te gaan. Zorg in ieder geval dat je jas tegen een regenbui kan en de jas jou warm kan houden.

Cash money
Ga jij over de rommelmarkt struinen of langs kraampjes waar je kunt eten (never not eating) en drinken? Dan is het handig dat jij wat contant en vooral kleingeld meeneemt. Zo kun je makkelijk en snel betalen en hoef jij niet nog eerst op zoek te gaan naar een pinautomaat. Zul je net zien: heb je honger, moet je eerst nog 30 minuten zoeken naar een pinautomaat. Geen goed idee.

Tissues
Je weet niet wat Koningsdag brengt. Misschien besluit een meeuw of duif op je hoofd te kakken, eet jij jouw patatje met ketchup net iets te wild of is er ergens geen wc papier. Het is daarom altijd handig om (natte) doekjes in je tas te hebben. Zo hou jij jezelf een beetje schoon tijdens deze dag!

Telefoon
En dan natuurlijk wel eentje met camera. Je moet alle grappige, leuke en awkward momenten deze dag vastleggen. Dan kun jij er later met je vrienden nog eens om lachen!

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *