Beauty Gezicht Make-up

Microblading: Alles wat je moet weten over deze permanente make-up

Een aantal jaren geleden was het: hoe dunner je wenkbrauw, des te mooier het was. Tegenwoordig is dat zeker niet meer het geval, volle wenkbrauwen zijn juist in. Maar wat als jouw wenkbrauwhaartjes niet meer groeien en je het ondertussen helemaal zat bent om elke ochtend weer met zo’n wenkbrauwpotlood in de weer te moeten? Microblading is dan de oplossing! Hieronder lees je er alles over.

Wat is microblading?
Microlading is een semi-permanente make-up techniek waarbij pigment door mini sneetjes in de huid wordt aangebracht. Met microblading wordt de natuurlijke vorm van wenkbrauwhaartjes nagebootst, waardoor er in de meeste gevallen niets van te zien is.

Tijdelijk?
Het resultaat van microblading blijft ongeveer 2 tot 3 jaar zitten. Na een paar weken krijg je altijd nog een kleine touch up, waarbij alles nog een beetje wordt bijgewerkt. Klinkt dat niet heerlijk: 2 jaar niet iedere ochtend aan je wenkbrauwen te moeten denken?

Niet bij de eerste de beste
Veel schoonheidssalons bieden tegenwoordig microblading aan. Let alsjeblieft op en doe goede research bij wie het echt goed is: kijk op social media, vraag na in je omgeving en ga bij verschillende salons langs. Het is semi-permanent én op je gezicht, dus het is wel belangrijk dat het écht goed wordt gedaan. Je hebt natuurlijk geen zin om ruim 2 jaar lang met verschrikkelijke wenkbrauwen rond te lopen. Dan maar iedere ochtend weer dat potlood…

Prijs
De prijs kan in elke salon natuurlijk verschillen, maar ga uit van ongeveer €350 inclusief intake en nabehandeling. Dit klinkt misschien veel, maar het is veel waard om niet iedere ochtend weer wenkbrauwstress te hebben en te eindigen met twee ongelijke wenkies.

Voorbereiding behandeling
Lijkt het je wat en heb je een afspraak gemaakt? Stop dan een paar dagen ervoor met bloedverdunnende medicijnen zoals aspirine. Je kunt gaan bloeden tijdens de behandeling en dit zorgt er alleen maar voor dat je nog meer gaat bloeden.

Na de behandeling
Niet schrikken, je wenkbrauwen zien er net na de behandeling best donker uit. Dit zal gelukkig snel gaan vervagen: na ongeveer twee weken zal je zien dat je wenkbrauwen ongeveer 30% lichter zijn geworden. Let er ook op dat je 7 dagen na de behandeling niet je wenkbrauwen mag wassen, dus opletten met douchen!

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *