Accessoires Fashion Health Trends

Dit is waarom je nieuwe kleding voor het dragen eerst altijd moet wassen

Heb jij gisteren nog een leuk jurkje gekocht en in de avond tijdens het uitgaan gelijk aangedaan? Je bent vast niet de enige, heel veel mensen wassen hun nieuwe kleding namelijk niet voor het dragen. Je zou denken dat het schoon is, maar allesbehalve dat is het geval. Er is hier onderzoek naar gedaan en hieronder lees je daar alles over! 

Uit onderzoek van Good Morning America bleek dat nieuwe kleding eigenlijk hartstikke vies is en vol zit met bacteriën waar je zeker niets mee te maken wil hebben. Voor dit onderzoek werden blouses, T-shirts, broeken en ondergoed van drie populaire winkelketens onderzocht door Dr. Philip Tierno, directeur van de microbiologie en immunologie aan de Universiteit van New York, om ze te testen op ziektekiemen. 

Het resultaat? 
Op een jas vond hij sporen van uitwerpselen en spuug. Op een blouse vond hij zelfs bacteriën afkomstig van de geslachtsdelen. Hoe heftig is dit? Waarschijnlijk komt het niet op die manier uit de fabriek bij de winkels terecht. Maar denk eens aan kleding dat wordt gedragen door mensen en daarna weer wordt teruggebracht omdat het toch niet naar wens is. Dat wordt gewoon weer in de winkel teruggehangen. Klaar voor de volgende aankoop, door jou dus! 

Wat kun je het beste doen? 
Wanneer je iets nieuws hebt gekocht was of stoom het dan altijd eerst een keer. Stop het ook het liefst een keer in de droger wanneer een product dat aankan. Dan weet je zeker dat alle ziektekiemen dood zijn. 

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *