Beauty Health Lichaam Seks & Relaties

Ben jij onzeker over je vagina? Stop daarmee!

Er wordt door het andere geslacht heel wat grappen gemaakt over onze vriendin down there. Van een zure mossel tot stinkende rosbief. Leuk hoor, voor hun dan, maar voor ons? Wij gaan alleen maar over die woorden nadenken en worden er steeds meer onzeker over. Heel erg jammer eigenlijk. Maar hé, die onzekerheid is helemaal niet nodig. Dus voortaan: power to the pussy!

Hoe lief we mannen ook vinden, ze kunnen soms ook aardig gemeen uit de hoek komen. Mannen vinden het toch ook niet leuk om iets te horen over hun formaat? Maar zeuren over ons geslachtsdeel mag wel? Nee, voor ons is dat een echte no go. Veel vrouwen zijn heel erg onzeker over hun vagina, want wat is nou een perfecte? Dus één opmerking erbij kan al te veel zijn. Over de volgende dingen zijn we vaak onzeker… Maar vanaf nu niet meer, afgesproken?

Geur
Een poes ruikt nou eenmaal niet perfect. De geur die je daar beneden hebt heeft te maken met de zuurgraad van jouw vagina. Als je gewoon zorgt dat je je regelmatig wast en alles schoon is, is er helemaal niets mis. Alleen als het echt gek ruikt natuurlijk… Dan is het wel even tijd om een bezoekje aan de huisarts te brengen.

Smaak
Ook zijn er veel vrouwen onzeker over de smaak van hun vagina. Als jouw lover down there bezig is dan wil je natuurlijk wel dat hij het een beetje goed vindt smaken. Hierbij ook weer: het enige wat je kunt doen is je vagina regelmatig goed wassen. Voor de rest moet je echt die knop in je hoofd omzetten. Niet stressen als hij bezig is. “Smaak ik wel goed?” of “Knapt hij zo niet op mij af?” Nee! Je moet gewoon genieten! Alsof hij altijd zo lekker smaakt?

Grootte
Ben ik wel strak genoeg? Voelt hij nog wel iets? Dit denken vooral vrouwen die kinderen hebben gehad. Wij kunnen je vertellen: dat trekt na een bevalling gelukkig allemaal weer bij! Dus ja, hij voelt echt wel iets. Ook hierbij geldt weer: weg met die onzekerheid!

Schaamlippen
De een heeft grotere en langere lippen dan de ander. Veel vrouwen vergelijken hun vagina met die van die pornopoezen die je op de tv ziet, maar hallo… Dat is toch helemaal niet reëel? Veel van die vrouwen hebben hun lippen laten verkleinen. Maar zolang je er geen last van hebt moet je dat echt niet willen hoor. Dan maar een poes met wat langere, of zelf ongelijke, lippen. Waarschijnlijk is het je lover zelfs nog nooit opgevallen, dus geen stress daarover.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *