Afrika Australië Azië Europa Noord-Amerika Reizen Tips Zuid-Amerika

Wil jij op wereldreis, maar heb je amper spaargeld? Zo doe je dat!

Ben je de dagelijkse sleur in Nederland helemaal zat en ben jij toe aan een andere omgeving in een ander land? Waarom pak je dan niet je koffer en ga je een tijdje reizen? Geen chagrijnige collega’s meer, geen dure boodschappen en geen maatschappij waar je telkens alle ballen maar hoog moet houden. Nee, jij kiest nu lekker voor jezelf en gaat de wereld ontdekken!

Reizen kan duur zijn, met de nadruk op kán. Het is namelijk net zo duur als dat je het zelf maakt. Je hoeft echt geen spaarrekening te hebben van hier tot Tokio – fijn zou dat natuurlijk wel zijn – maar het hoeft echt niet! Er zijn namelijk zat manieren om goedkoop de wereld over te reizen.

Werk onderweg
Het is leuk om tijdens jouw reis op verschillende plekken te werken. Denk aan een restaurant, een bar of ergens in een hostel? Zo leer je gelijk nieuwe mensen kennen en verdien je tegelijkertijd ook nog een centje! Of misschien heb jij wel ervaring met werken in een branche waar je gewoon lekker via internet kan werken? Zo kun jij websites of content maken terwijl je heerlijk onder een palmboom zit. Hoe cool is dat? Bekijk eens die mogelijkheden, want er zijn er zat!

Wereldticket
Natuurlijk kun je voor allerlei losse tickets gaan, maar je kunt ook voor een goedkoop wereldticket gaan. Zo’n ticket heb je al voor €1500 en is meestal een jaar geldig. Wel zitten er bepaalde regels aan zo’n ticket, bijvoorbeeld dat je maar een kant op kan vliegen en een bepaald aantal vluchten per continent mag hebben (voor de actuele regels check de reisaanbieder waar je wil boeken). Natuurlijk kun je ook gewoon één ticket boeken en dan gewoon zien waar je uitkomt.

Bestemming
De bestemming is zo belangrijk voor hoe hoog je kosten uiteindelijk worden. Ga jij bijvoorbeeld naar alleen maar St. Tropez achtige steden? Ja, dan ben je zo door je geld heen. Denk eens net iets anders: vaak is het dorpje iets verderop met veel minder naamsbekendheid veel goedkoper en uiteindelijk nog leuker ook!

Reis met andere backpackers
Wanneer je op reis gaat met een groep vrienden, of aansluit bij een groep backpackers, dan is dat vaak goedkoper. Jullie kunnen samen eten delen, busjes delen, een verblijfplaats huren. Vaak is het goedkoper wanneer je met meerdere mensen komt. Doe daar dus je voordeel uit!

Local eten
Ga voor verse en lokale ingrediënten. Niet alleen leer je dan het snelste het land kennen, maar dit eten is ook nog eens het goedkoopste. Je kunt natuurlijk ook naar dure tenten gaan waar je voor een 3-gangen diner zo €100 of meer kwijt bent. Wanneer je naar de lokale keuken gaat ben je misschien maar een paar euro kwijt voor een heerlijk gerecht waar je ook nog eens goed vol van zit.

Ga om met locals
Locals weten de beste ins & outs van die plekken. Zij weten waar je goedkoop kunt slapen, goedkoop naar feestjes kunt en wat je voor leuke dingen kunt doen voor een klein prijsje. Wedden dat je dan op locaties uitkomt waar je anders nooit was geweest? In boekjes voor toeristen staan namelijk alleen maar de bekendste en (vaak) duurste dingen in. 

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *