Seks & Relaties Trouwen Vaste relatie

Dit herken je als je een relatie hebt met een narcist

Je was zo verliefd op hem en hij leek fantastisch. Hij kookte voor je, hij gaf je allemaal lieve cadeautjes en luisterde tot diep in de nacht naar jouw verhalen. Jullie relatie was top, maar het was toch allemaal te mooi om waar te zijn. Na een tijdje kwam namelijk zijn ware aard naar boven en bleek hij aardig wat narcistische trekjes te hebben. Oeps… 

Nee, die leuke man die jij ooit hebt ontmoet bestaat niet meer. Hij liegt en bedriegt en als je hem een keer daarmee confronteert dan ontkent hij alles keihard. Jullie hebben gewoon echt een ongezonde relatie. Hoe kan hij ooit zo’n omslag hebben gemaakt? Heb jij een relatie met een narcist of heb jij ooit een relatie met een narcist gehad? Dan zijn de volgende dingen heel erg herkenbaar voor jou. Oh en nog één ding voor als je nog in zo’n relatie zit: kies voor jezelf, want hij gaat dat in ieder geval niet doen. 

Jaloers
Hij is altijd jaloers bezig. Hij wil weten waar je bent, wat je aan het doen bent en met wie. Ook al zeg je ‘Ik ben met m’n zus even aan het lunchen’, hij zal het altijd in twijfel trekken. Het liefst checkt hij nog via een geïnstalleerde app waar je bent. 

Liegen en bedriegen
Vroeger geloofde je hem nog, maar nu? Nu weet je wel beter. Hij liegt zelfs over de kleinste dingetjes. En bedriegen? Ook daar is hij goed in. Je hebt zo het idee dat hij niet altijd even trouw is aan jou, maar vind maar eens bewijs… 

Macht
Narcisten willen altijd de macht hebben, niet alleen over jou, maar ook over hun vrienden, werk etc. Zij willen de touwtjes in handen hebben. Hebben ze dat nog niet? Dan zorgen ze er wel voor dat ze dat krijgen. Ooit was je nog een onafhankelijke vrouw, maar stukje bij beetje zal hij ervoor zorgen dat jij uiteindelijk ook afhankelijk van hem bent. 

Nooit zijn schuld
Krijgt hij de schuld van iets, bijvoorbeeld tijdens een ruzie? Ha, no way dat hij zich daarbij neerlegt. Het is namelijk nooit, maar dan ook NOOIT, zijn schuld. Het is altijd de schuld van een ander. 

Geen inlevingsvermogen
Een narcist heeft totaal geen inlevingsvermogen. Ben je verdrietig omdat er een dierbaar iemand is overleden? Hij zal dan nooit even een arm om je heen slaan of je een dikke knuffel geven. Hij zal er nooit voor je zijn, omdat hij alleen aan zichzelf denkt. 

Woede
Narcisten zorgen er altijd wel voor dat ze hun zin krijgen. Is dat eens niet het geval? Dan moet je niet raar staan opkijken dat hij een gigantische woede-uitbarsting krijgt. Misschien zelfs wel meerdere en sta ook niet gek te kijken als hij daarbij z’n handjes laat wapperen. Dat kunnen ze namelijk ook altijd goed. 

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *