Gezin Kinderen

Zo hou je met kids een beetje tijd voor jezelf over

Heb jij een druk gezin en een drukke baan en loop jij een beetje op je einde? Je bent moe, maar slaapt tegelijkertijd slecht, voelt je altijd gehaast en hebt ook altijd wel iets te doen. Weet je wat jij nodig hebt? Een beetje tijd voor jezelf, al is het maar een halfuurtje per dag. Ik hoor je denken: ‘Hoe dan?’ Hieronder hebben we wat tips voor je hoe je dit gemakkelijk aan kunt pakken. Lees snel mee! 

Zet je kinderen wat vaker voor de televisie
En nee, dan ben je echt geen loedermoeder. Je kids zijn wanneer ze voor de televisie of op hun tablet zitten in ieder geval stil en dat is ook heel veel waard. Wat is dat ene halfuurtje per dag nou? Daar gaan ze echt niet dood van of het maakt jou echt geen slechte moeder. Jij pakt in die tijd lekker een magazine of boek erbij.

Doe je kids wat eerder naar bed
Gelukkig is het nu iedere dag weer vroeg donker. Hierdoor zullen je kinderen automatisch eerder moe zijn. Leg ze daarom eens een kwartiertje of halfuurtje eerder op bed. Zo heb jij daarna nog even de tijd om het huis weer aan kant te maken en daarna? Me time! En dat is zo belangrijk. Zijn je kids nog niet moe, maar wil je wel al opruimen en tijd voor jezelf? Zeg dan dat ze nog wat spelen of lezen op hun eigen kamer, dit geeft ook al rust. 

Wissel af met je man
Heb jij zin om eens het rijk voor je alleen te hebben zodat jij eindelijk eens een boek kunt lezen op bed, lekker kan badderen of ongegeneerd  een heel seizoen op Netflix er doorheen wil jassen? Maak dan eens goede afspraken met je partner, zeg eerlijk dat je ontzettend moe bent en even tijd wil voor jezelf. Stuur je man bijvoorbeeld een keer met je kinderen naar een speelparadijs. Wedden dat ze minimaal 4 uur weg zijn? Heerlijk! 

Boek wat vaker een oppas
En een oppas hoeft helemaal niet duur te zijn. Misschien heb je een broer, zus of ouders die wel een paar uurtjes kunnen oppassen zodat jij alleen, of met je vriend/man, even wat voor jezelf kunt doen. Heb je deze personen niet in je leven? Misschien heb je wel vriendinnen die even de zorg voor je kroost op zich kan nemen, dan kan jij de keer erop haar kids een middagje of avond nemen. Zo komen jullie er samen uit! 

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *