Food

Zo maak je Vietnamese spring rolls gemakkelijk zelf!

Het is zomer en in de zomer heb je echt geen zin om urenlang in de keuken te staan voor een lekkere maaltijd, of nog belangrijker: warm eten. In de zomer wil je gemakkelijk eten wat ook nog een beetje fris is. Wij hebben daarom hier een heerlijk recept voor je voor Vietnamese spring rolls: makkelijk te maken, snel klaar en misschien nog wel het belangrijkste… Gigantisch lekker! Kijk je mee naar dit zomerse recept?

Wanneer mensen aan spring rolls denken dan denken ze vaak aan de gefrituurde variant. Deze spring rolls frituur je niet, het enige wat je nodig hebt voor het velletje is lauwwarm water en een beetje behendigheid! Trek in lekkere Vietnamese spring rolls? Ga dan snel naar de toko of supermarkt met een groot Aziatisch assortiment en haal de volgende dingen!

Wat heb je nodig?
x 1 pak rijstvellen  
x 1 pak glasnoedels
x 1 zak wortels
x 1 krop sla 
x 1 komkommer
x Naar keuze: blokjes tofu, rundvlees, kip of gamba’s 
x Hoi sin saus
x 1 limoen  
x 1 zakje pinda’s
x 2 takjes koriander 

En zo maak je het!
1. Snij als eerste de wortels, sla, komkommer en koriander fijn. Het beste is om de wortels en komkommer te snijden in lange slierten, dan gaat het rollen straks beter! 
2. Daarna is het tijd om de glasnoedels klaar te maken. Zet wat water op en breng het aan de kook. Wanneer het kookt zet je het vuur uit en leg je de glasnoedels 3/4 minuten erin. Giet het daarna af en laat het even uitlekken. 
3. Maak ondertussen de tofu, rundvlees, kip of gamba’s klaar. Het is net waar je trek in hebt. Het is altijd lekker om het rundvlees of de kip een beetje te marineren met ketjap manis. Laat jouw keuze daarna even wat afkoelen.  
4. Daarna is het de hoogste tijd om de hoi sin saus te maken. Doe de saus in een bakje en knijp hierboven een halve limoen uit. Crush vervolgens ook twee pinda’s klein en strooi dit over de saus heen. 
5. Daarna komt het moeilijkste deel: het rollen. Week daarvoor elke keer één rijstvel in een bak met lauwwarm water. Doe dit kort, zo’n 15/20 seconde. Leg het vel daarna op een plankje en doe er wat sla, komkommer, wortel, glasnoedels en ‘topping naar keuze’ op. Doe er wanneer je het lekker vindt ook wat koriander op voor extra smaak. 
6. En daarna? Rollen maar! De eerste 2/3 keer kan dit even moeilijk zijn, maar je zal zien dat je er steeds beter in wordt. 
7. Leg de spring rolls vervolgens allemaal op een bord en snij ze met een scherp mes in tweeën, dit maakt het eten ervan iets makkelijker. 
8. Wanneer je ze gaat eten dip je ze nog even lekker in jouw eigen hoi sin saus en daarna? Genieten maar! 

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *