Gezin Health Psyche Single Vaste relatie Vriendinnen Werk(druk)

Rachel (28): “Ik ben ziekelijk jaloers”

Een beetje jaloezie komt in de beste families, relaties en vriendschappen voor. Dat is niet iets om je extreme zorgen over te maken. Maar wat als je alleen maar bezig bent met het bekijken van dingen die andere mensen wel hebben en jij niet? Tja, dan gaat het een tikkeltje te ver. Rachel bijvoorbeeld is ziekelijk jaloers. Lees hieronder haar verhaal!

“Eigenlijk begon het vroeger thuis al. Ik groeide op met een 2 jaar oudere zus. Zij leek alles te hebben wat ik niet had: veel aandacht van jongens, een goed stel hersenen, goede looks. Ik daarentegen haalde met moeite mijn VMBO-TL diploma, zat vol met puisten en had alleen aandacht van onze hond. Jongens? Die zagen mij echt niet staan.”

“Wanneer ik op mijn 20ste uit huis ging veranderde dat wel een beetje. Ik kreeg mijn eigen leven en werd niet meer gezien als het zusje van. Zo kreeg ik toen ook mijn eerste relatie. In mijn ogen was hij veel te hoog gegrepen voor mij: hij was slim, zag er best goed uit en was sociaal. In mijn ogen té sociaal. Door zijn leuke praatjes stond hij namelijk vaak in the picture bij andere meiden en dat was nou net mijn probleem. Ik wilde voor hem de belangrijkste vrouw zijn in zijn leven en wilde gewoon niet dat hij aandacht kreeg van andere meiden, die er ook nog eens veel beter uitzagen dan ik. Ik werd gewoon helemaal naar van de jaloezie…”

“Ik betrapte me er op een gegeven moment op dat ik zijn telefoon checkte wanneer hij onder de douche stond. Ik checkte zijn berichtjes, checkte zijn Facebook, checkte zijn mail. Ik was altijd op zoek naar iets en raakte gewoon geobsedeerd door hem. Na een tijdje kwam hij erachter wat ik deed en het enige wat ik kon doen was het opbiechten. Hij vond me gestoord en maakte het uit. Niet veel later kwam ik hem tegen met zijn nieuwe vriendin, één van die meiden die hem altijd al veel aandacht gaf. Ik was gebroken én jaloers… Sindsdien heb ik alleen maar korte relaties gehad en ook al die relaties zijn uitgegaan door mijn jaloezie.”

“Ik laat het niet merken aan ze, maar ik ben ook jaloers op mijn vriendinnen. Zij hebben ondertussen bijna allemaal huisje, boompje en een beestje (of dat nou een hond is of een kind) én combineren daarbij ook nog een leuke baan. En ik? Ik heb een baan waar ik niet gelukkig van word, heb geen man en woon nog steeds op een studentenkamer.”

“Ik merk dat mijn jaloezie (op alles en iedereen) echt ziekelijk begint te worden. Ik ben de hele dag bezig met uitzoeken wat iedereen aan het doen is en wat zij wel hebben en ik niet. Zo struin ik social media af of doe ik mijn ‘Whatsapp-ronde’ met wie wat doet op dat moment. Wanneer ik er al achter kom dat iemand naar een festival, naar een leuke film of een dagje naar het strand is en ik thuis zit dan krijg ik weer een naar gevoel.”

“Toen ik laatst bij mijn ouders ging eten en mijn zus daar ook was kwamen alles eruit. Mijn zus vertelde dat ze een gigantische promotie gemaakt had op haar werk en dat ze daardoor samen met haar perfecte man hun vrijstaande droomhuis kon kopen. Op dat moment werd ik wéér ziekelijk jaloers en gaf haar een gemene uitbrander. Ik schreeuwde zelfs tegen haar! Het was zo erg dat mijn ouders en zus moesten huilen. Ik vertrok en heb zeker een week niets laten horen. In die week heb ik wel besloten dat ik hulp moet gaan zoeken voor mijn jaloerse gedrag. Ik wil gewoon iemand zijn die ook een leuke relatie heeft en blij kan zijn voor iemand. Maar nu moet ik alleen nog de stap zetten om daadwerkelijk naar een psycholoog toe te gaan…”

Wil je jouw verhaal (anoniem) delen met onze lezeressen? Dan kun je mailen naar vera@musthavefactory.nl

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *