Beauty Gezicht Lichaam Reizen Tips

De beste tips om jouw huid langer mooi bruin te houden

Ga jij binnenkort op vakantie of lekker genieten op het strand? Eén ding is zeker: je gaat lekker bruin worden. Daarna wil je natuurlijk het liefst dat die mooie bruine kleur er nooit meer vanaf gaat. Helaas is dat niet mogelijk, wél zijn er wat handige trucjes om je bruine kleur langer te behouden. We hebben hieronder de beste tips voor je op een rijtje gezet! 

De zon heeft zich nog niet heel vaak laten zien deze lente, maar hopelijk komen er nog heel wat goede dagen aan. Hoogste tijd dus om een goede voorbereiding te treffen voor wanneer je de zon ingaat, zodat je lekker lang kan genieten van jouw mooie bruine kleur.  Met de volgende dingen kun jij jouw kleur langer behouden.

Scrubben
Geef je huid een paar dagen voordat je de zon ingaat even een lekkere scrubbeurt. Zo’n scrubsessie zorgt ervoor dat alle dode huidcellen weggaan en hierdoor kan uiteindelijk de bruine kleur dieper doordringen in je huid. 

Hoge factor
Smeer je altijd in met een factor. Ga altijd voor factor 20, 30 of zelfs 50. En vergeet niet: smeer je altijd zo’n 30 minuten in voordat je de zon ingaat. Wanneer je dit pas doet als je al in de zon ligt ben je eigenlijk al te laat. Je hebt dan de kans dat je gaat verbranden en dat is natuurlijk heel erg slecht. Het zorgt niet alleen voor pijn, maar je gaat 9 van de 10 keer later ook vervellen.  Door het vervellen verlies je de opperhuid en daardoor verlies je ook veel sneller je bruine kleur. 

Hydrateren dat lichaam 
Zorg ervoor dat je je huid goed insmeert zodat je huid niet uitdroogt. Zorg altijd voor een goede bodycrème of after sun. Daarnaast is het goed om lekker veel water te drinken. Hierdoor zal je zien dat je bruine kleur een stuk langer blijft hangen. 

Niet te lang douchen 
Je spoelt als het ware toch je kleurtje door het doucheputje, dus douche niet te lang. En een bad kun je beter helemaal vermijden. Het beste advies? Douche kort en smeer je huid daarna goed in. 

Zelfbruiner
En als je kleurtje ondanks alle tips hierboven alsnog in no time gone by the wind is, dan kun je altijd nog met zelfbruiner aan de slag om weer die vakantielook te krijgen. Eerder schreven we al over de beste zelfbruiners en tips over het gebruik hiervan, misschien heb je wat aan ons artikel. 

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *