Daten Kinderwens Seks & Relaties Single Uitgaan Vrije tijd

Heftig: Een burn-out door daten

Een burn-out is heel heftig en komt vaak door werk of andere problemen in iemands leven. Maar nu blijkt uit onderzoek dat ook steeds meer vrouwen last hebben van een burn-out door daten! Natuurlijk wisten we wel dat daten vermoeiend kon zijn, maar zó vermoeiend? Maar het komt dus steeds vaker voor. Hieronder lees je alles over de zoektocht naar de juiste man en hoe je daardoor een burn-out kan krijgen. 

Iedereen die aan het daten is kan wel beamen dat daten veel tijd in beslag kan nemen. Tegenwoordig kunnen we bijna niet meer bijhouden hoeveel datingapps er zijn en je blijft maar naar links en rechts swipen. Ook stop je daarnaast veel tijd in het sturen van berichtjes, want je weet maar nooit? Als het dan tot een afspraak komt dan sta je ook nog eens een uur onder de douche, doe je je haar en je make-up extra mooi. Als die jongen in het echt dan helemaal niets is, dan is dat wel een echte teleurstelling. Laat staan als je al 10 of 20 van die dates achter de rug hebt. Dan krijg je last van frustraties. Sommige vrouwen zijn op dat moment té erg bezig met het zoeken van een relatie met de perfecte man. Als dat steeds niet lukt levert dat gewoon heel veel frustraties en irritaties op. Zo erg zelfs dat ze uiteindelijk een burn-out krijgen.

Therapeut David Klow zegt hierover: “Daten is tegenwoordig nog nooit zo intensief geweest. We zijn op zoek naar een partner, een vriend, een lover, een compagnon, potentiële vader/moeder en iemand die aan het hoofd kan staan van een familie. Vroeger waren de verwachtingen van een partner veel lager en vonden vrouwen het veel eerder goed.” 

Wat kun je doen om een burn-out door daten te voorkomen?
Om een burn-out door daten te voorkomen moet je misschien het daten even aan de kant zetten. Weg met al dat swipen. Probeer blij te zijn met wat je wel hebt in plaats van wat je niet hebt. Een lover komt echt wel een keer! En als je het daten niet aan de kant wil zetten dan is het misschien ook een goed idee om je verwachtingen bij te stellen. Moet hij echt zo perfect zijn? 

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *