Beauty Gezicht Haar Lichaam Make-up

Deze make-up producten moet je nooit uitlenen!

Je ziet je vriendinnetje een lipgloss opdoen in de kleur die je al zó lang ook zoekt, dus die moet je gewoon ook even proberen. En wanneer je een droge huid hebt en toevallig bij je zus bent dan leen je toch gewoon wat crème van haar? Deze twee voorbeelden lijken misschien onschuldig, maar dat is het allesbehalve. Je hebt in no time wanneer je producten van anderen leent een koortslip, infectie of ontsteking te pakken. En dat klinkt nou niet echt fijn… 

Wanneer je make-up of beautyproducten van iemand anders leent dan is dit alles behalve hygiënisch. In make-up zitten namelijk allerlei bacteriën en schimmels die je aan elkaar kunt overdragen en dit leidt dan weer tot infecties bij de ander. Hieronder staan alle make-up en beautproducten die je beter niet van een ander kunt lenen. Dus zorg dat je altijd je eigen make-up tasje bij je hebt, of van te voren al ready to go bent!  

Mascara 
Wimpers zijn dé thuisbasis van heel veel bacteriën. Dus wanneer je een mascara van iemand leent, of misschien uitleent, kun je deze bacteriën overbrengen of zelf krijgen. Je hebt zo in no time een vervelende oogontsteking te pakken waar je natuurlijk niet op zit te wachten. 

Lipgloss en lippenstift
Elk make-up product die met de mond in aanraking komt kan een bron van infecties worden. Een lipgloss of lippenstift zijn de producten die bijvoorbeeld een koortslip overbrengt en daar zit volgens mij niemand op te wachten. 

Crème
Wanneer je een paar keer per dag je vinger in een pot met crème dipt zitten er heel wat bacteriën in dat potje. Wanneer je dus een crème van iemand anders leent zal hetzelfde gebeuren. Dus ook dit product kun je beter niet uitlenen of lenen van iemand. 

Beautyblenders en andere sponsjes
Doe jij jouw make-up altijd met een beautyblender of sponsje? Dit is een perfecte broedplaats voor heel  veel bacteriën en schimmels. Yak! Deze komen daar vooral als de sponsjes nat zijn. Wanneer je het niet vaak genoeg schoonmaakt kan het voorkomen dat je een schimmelinfectie krijgt. Je weet nooit hoe vaak je zus, nicht of vriendin haar sponsje wast, dus blijft daar zeker maar uit de buurt. 

Pincet 
Een pincet lijkt heel onschuldig en kun je toch gemakkelijk lenen van iemand anders? Toch kun je dit beter niet doen. Wanneer je een haartje eruit trekt en er komt een beetje bloed mee, kan dit bij iemand anders zo tot een bacteriële infectie leiden. Brrr… 

Beginbeeld: Shutterstock 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *