Food

Churros: Zo maak je deze Spaanse lekkernij gemakkelijk zelf

Wanneer je in Spanje bent zie je deze gefrituurde traktatie bijna op elke straathoek verkocht worden, maar hier in Nederland is dat helaas nog niet het geval. Heb jij deze lekkere churros weleens op? Nee? Dan is het de hoogste tijd om er nu eens kennis mee te maken. Je kunt ze namelijk heel erg makkelijk zelf maken! Wij leggen het hieronder stap voor stap aan je uit en voor je het weet ben jij lekker aan het smikkelen! Kijk snel mee! 

Wat heb je nodig voor deze lekkere churros?

x 100 ml melk
x 100 ml water
x 100 gram boter
x 100 gram bloem
x 100 gram kristalsuiker
x 1 el kaneelpoeder
x 4 eieren
x 1 snufje zout
x 1 pakje chocoladesaus
x Frituurpan
x Olie
x Spuitzak met spuitmondje

Hoe maak je het?

1. Breng als eerste de melk, het water, boter en zout in een grote pan aan de kook. Spatel daarna rustig de bloem erdoorheen en laat dit in ongeveer 5 minuten gaar worden.
2. Haal vervolgens de pan van het vuur en roer de eieren er stuk voor stuk doorheen. Schep daarna het beslag in een spuitzak.
3. Daarna is het tijd om de olie op 180 graden te verwarmen. Meng ondertussen de suiker met kaneelpoeder.
4. Spuit daarna slierten beslag in de frituurpak en bak ze goudbruin. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier en draai ze door de kaneelsuiker.
5. En daarna? Dip ze lekker in de chocoladesaus en genieten maar!

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *