Beauty Gezin Kinderen Lichaam Vrije tijd

DIY: Zo maak je gemakkelijk zelf desinfecterende handgel

Nu het corona virus ons land ook heeft bereikt wil je jezelf natuurlijk zo goed als mogelijk weren. Naast vaak je handen te wassen kan het handig zijn om ook desinfecterende handgel bij je te hebben als je toch naar buiten moet. Aangezien die handgels twee weken geleden al waren uitverkocht hebben we hier een fijn recept zodat je het gewoon gemakkelijk zelf kunt maken. En dat met maar drie ingrediënten! 

Wie had twee maanden geleden ooit verwacht dat dit enge corona virus ook naar ons land zou komen? Wij niet hoor! Helaas zitten we er nu middenin en we moeten daarom zo voorzichtig mogelijk zijn. Wanneer je naar buiten gaat – beter natuurlijk van niet – is het tenminste handig om een desinfecterende handgel in je tas of zak te hebben, zodat je altijd je handen kan reinigen wanneer je dat wil. Daarom hieronder dit gemakkelijke recept om thuis te maken! 

Wat heb je nodig voor een flesje desinfecterende handgel?
x 50 ml Aloë Vera gel 
x 50 ml ontsmettingsalcohol 
x 20 druppels tea tree olie 

Hoe maak je het klaar? 
1. Doe de ontsmettingsalcohol (dus niet de vodka die je van vorig weekend over had) in een bakje en doe daar de tea tree olie bij. Roer dit even met een vork door. 
2. Voeg hier vervolgens de Aloë Vera gel aan toe en roer het geheel nog even goed door. 
3. Giet de mix daarna over in een klein flesje of een flesje met een handig pompje. 
4. En daarna? Gebruiken maar! 

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *