Beauty Lichaam

DIY: Tropische body scrubs

Jahaaa, over een maandje gaat de zomer weer van start. In de zomer heb je altijd extra veel zin in fruit én door alle zon is het extra belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen. Natuurlijk hoort daar ook een lekkere body scrub bij, af en toe moet je jouw lichaam gewoon even scrubben. Je scrub moet niet alleen een beetje lekker ruiken, ook moet het tegelijkertijd verzorgend zijn. Wij hebben hier twee verschillende tropische bodyscrubs die je kunt maken van zomers fruit waar je ontzettend van gaat genieten. Kijk je mee? 

Mango body scrub 

Mango’s zijn rijk aan vitamine A, die ervoor zorgt dat dode huidcellen verdwijnen. Haver is ook een goede peeling en helpt tegen ruwe, droge plekken op je huid. Honing heeft een helende en verzachtende functie. Deze scrub heeft dus een heerlijke combi van te fijne ingrediënten.

Benodigdheden
x 1 mango
x 2 el haver
x 1 tl honing

How to
Snij de mango in kleine stukjes en doe deze in een blender of keukenmachine. Voeg vervolgens de haver en honing toe en roer door met een lepel. Je kan je huid eerst scrubben met deze scrub om hem vervolgens als body masker te gebruiken.

Papaya body scrub

De papaya vrucht wordt vaak gebruikt als huidverzorgingsproduct. Het wordt omgezet in vitamine A, versnelt het herstel van ontstekingen en kleine wondjes, zoals acne en puistjes. Zeezout hydrateert de huid en houdt het vocht vast en de honing zorgt ervoor dat je huidje lekker zacht wordt.

Benodigdheden
x 1 papaya
x 100 gr zeezout
x 1 tl honing 

How to
Snij de papaya in stukjes en voeg deze toe aan een blender en mix totdat er een glad mengsel wordt gevormd. Doe het zeezout en de honing erbij en je scrub is klaar.

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *