Gezin Health Kinderen Sporten

Leuke sporten om te doen voor jouw kinderen

Zitten jouw kinderen vol met energie en wil je ze mede daarom op een leuke sport doen, maar heb je geen idee welke sport nou echt leuk is voor ze? Voetbal voor jongens en ballet voor meisjes is misschien een beetje standaard geworden. Er bestaan tegenwoordig veel meer leuke sporten voor jonge kids! Hieronder hebben we heel wat leuke sporten voor je klaarstaan, waar ze zeker een leuke en sportieve tijd gaan krijgen. Kijk je mee?

Handbal
Deze sport is zowel leuk voor jongens als meisjes. Je leert niet alleen in teamverband te sporten, ook is deze sport gigantisch goed voor je conditie. Je rent namelijk wat af tijdens een wedstrijd! Het leuke van deze sport is dat je ook echt close wordt met jouw team, want je doet met z’n allen zo erg jullie best om te winnen! 

Tennis
Ook deze sport is leuk voor zowel jongens als meisjes. Tennis is een individuele sport, waarbij het kind ook samenwerken leert terwijl ze tegen een tegenstander spelen. Door middel van heel veel verschillende bewegingen en regels krijgt het kind meer zelfvertrouwen en dat is iets wat later maar al te goed van pas kan komen. 

Honkbal
Deze sport is echt wat voor jongens, maar er zijn ook enkele meisjes in de team te vinden! Deze sport is misschien wat harder, maar niet minder leuk. Van het spelen in een team leert jouw kind veel en daarnaast krijgt de hand-oog coördinatie ook een boost. En dan hebben we het nog niet eens over de goede conditie die je door deze sport krijgt. 

Judo
Judo is een individuele sport, waarbij je toch ook veel moet samenwerken. Het fijne aan deze sport is dat jouw kind op een goede manier leert vallen en misschien nog wel het belangrijkste: zichzelf leert verdedigen. Deze sport is zowel leuk voor meiden als jongens. 

Waterpolo
Is jouw kind een echte waterrat en heeft hij/zij alle zwemdiploma’s? Dan is waterpolo ook zeker een leuke sport om te beoefenen! Door het sporten in het water trainen ze niet alleen al hun spieren, ook krijgen ze ene gigantisch goede conditie. Kijk zeker eens naar de mogelijkheden van deze sport in jouw omgeving!  

Basketbal
Deze sport is ook voor zowel meisjes als jongens, ook al zullen er in verhouding meer jongens aan basketbal doen. Deze sport is superleuk voor kinderen. Ze leren niet alleen werken in een team, ook krijgen ze en goede conditie en werkt deze sport mee aan een goede hand-oog coördinatie. Alleen maar positieve dingen dus! 

Proefles aanvragen
Mocht je nog twijfelen aan welke sport leuk is voor jouw kind, dan kun je natuurlijk op internet zoeken naar een leuke sportclub in de buurt. Vraag of ze een proeflesje mogen krijgen en wie weet vinden ze het helemaal geweldig. Have fun! 

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *