Beauty Make-up

Geen heldin in het zetten van eyeliner? Daar gaat dan nu verandering in komen!

Je kijkt altijd gefascineerd naar de make-up looks van anderen, vooral wanneer die meiden een strakke eyeliner wing op hun oogleden hebben gezet. Jij kan hier alleen maar van dromen, want jij hebt het echt niet onder de knie. Maar kop op, met de volgende tips gaat het ook jou voortaan lukken, want zo moeilijk is het echt niet!

Wij zijn fan van een mooie eyeliner. Je hebt voor de meeste eyeliners een aardig vaste hand nodig, je ziet namelijk gelijk wanneer je ook maar één kleine beweging maakt. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat eyeliners op de markt gebracht die wat makkelijker te zetten zijn. Lucky you! Hieronder alle tips en tricks waar je echt wat aan hebt.

Tips om een mooie eyeliner wing te zetten

1. Kies de perfecte eyeliner
Je hebt verschillende soorten eyeliners. Zo heb je de potjes met een kwastje, ook heb je een stift. Wij zijn fan van stiften, want deze kun je makkelijker vasthouden én dus een veel strakkere lijn maken. Helaas zijn de stiften wel eerder uitgedroogd, dus zorg dat je ‘m altijd goed dicht klikt. Mocht je dit op den duur irritant vinden kun je altijd als je de smaak te pakken hebt overstappen op een kwastje.

2. Vaste hand
Tuurlijk is het moeilijk om je hand niet te laten trillen wanneer je eyeliner aanbrengt. Wel kun je meer grip krijgen wanneer je je elleboog op een vlakke ondergrond plaatst: bijvoorbeeld de wasbak of de kraan. Zo gaat het je lukken!

3. Het begin
Begin een dunne lijn te zetten met een oogpotlood. Mocht de vorm niet goed zijn kun je dat veel makkelijker weghalen dan eyeliner. Mocht de vorm wel in één keer goed zijn dan hoef je deze alleen nog over te trekken met jouw eyeliner stift of kwastje. Mocht je geen oogpotlood in je bezit hebben kun je altijd nog beginnen met het zetten van kleine stipjes. Dan hoef je er vervolgens alleen nog maar een lijn doorheen te trekken.

4. Niet aan je ooglid trekken
Veel meiden denken dat het handig is om aan hun oog te trekken wanneer ze een eyeliner zetten, maar doe het niet! Je zal merken dat de vorm hierdoor heel gek is en helemaal niet klopt wanneer je je oog weer loslaat. Dan kun je weer helemaal opnieuw beginnen en daar hebben we natuurlijk geen zin in.

5. Zo maak je je look af
Zit je eyeliner helemaal goed? Maak het daarna af met een mooie mascara en je bent klaar om te gaan!

Beste eyeliners 
Ben jij nog op zoek naar een goede eyeliner waar je makkelijk een mooie ooglook mee kunt maken, maar die ook niet duur is? Hieronder hebben we onze favorieten voor je op een rijtje gezet die je kunt kopen via Parfumswinkel, The Body Shop en The Make Up Spot


1. Deborah Milano extra precisione eyeliner via The Make Up Spot €8,50
2. Sans Soucis long lasting liquid eyeliner pen via Parfumswinkel €13,53
3. Liquid eyeliner via The Body Shop €10,50
4. Skinny felt liner via The Body Shop €11,00
5. Sigma wicked liquid eyeliner pen via The Make Up Spot €14,00

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *