Europa Health Noord-Amerika Psyche Uitgaan Vriendinnen Vrije tijd

Herkenbare dingen als je echt slecht bent in Engels

“Knock, knock… Because the bell does it not” Ja, we kunnen wel toegeven dat Engels een vak apart is en vooral in Nederland maken we er nog weleens een potje van. Denk maar eens aan Louis van Gaal bijvoorbeeld of wat dacht je van politici? Ook die komen 9 van de 10 keer niet uit hun woorden. Maar agh, het blijft grappig. Ben jij ook niet zo’n ster in de Engelse taal? Dan zijn de volgende dingen vast meer dan herkenbaar voor jou. 

Je grootste trauma van je leven waardoor je op dit moment nog zweetdruppels krijgt op je voorhoofd? Voorlezen tijdens de Engelse les. Hoe verschrikkelijk was dat?

Of wat dacht je van die boekbespreking die je voor de hele klas moest doen, in het Engels. Ja, daar wilde je je het liefste je ook voor ziek melden. 

Wanneer je in het buitenland Engels probeert te praten snappen de mensen er weinig van. 

Jij bent een kei in het meezingen van Engelse liedjes. Maar de juiste uitspraak én het begrijpen van de teksten dat is een tweede. 

Socializen met mensen uit het buitenland? Jij komt niet verder dan ‘Oké’, ‘Hahaha’, ‘Yes’ en ‘No’… Oeps! 

Jij wil niks liever dan reizen, maar die taalbarrière blijft een klein dingetje. 

Wanneer een toerist jou in het Engels vraagt waar hij of zij moet zijn dan ben je al snel ongemakkelijk en doe je het snel af met: ‘Yes, daaro somewhere’.

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *