Health Psyche Seks & Relaties Trouwen Vaste relatie

Leven met een irritante schoonmoeder

Je hebt ze in alle soorten en maten: schoonmoeders. Je hebt er ontzettend lieve bij zitten, waar je het liefst elke dag even langsgaat om een dikke knuffel te geven, maar soms… Soms zit er ook een rotte appel tussen en laat dat nou net jouw schoonmoeder zijn. Het leven is mooi, maar op dit gebied even wat minder. Jammer!

Je vriend/man is geweldig. Het was liefde op het eerste gezicht en je wil hem dan ook nooit meer kwijt. Je schoonvader is ook een toffe peer, maar je schoonmoeder? Dat is een regelrechte heks, alsof ze zo uit sneeuwwitje komt lopen. Je kunt niet alles hebben hè. De volgende dingen kun je doen wanneer je zo’n schoonmoeder in je leven hebt.

Breng het ter sprake
Maakt jouw schoonmoeder weer de ene na andere gemene opmerking? Breng het ter sprake. Vraag wat je hebt gedaan dat zij zo gemeen tegen je doet. Leg ook uit dat het niet je bedoeling is om jouw vriend of man bij haar weg te houden. Dit is namelijk vaak een van de angsten die een moeder heeft en daardoor gaan ze zo doen.

Vermijden die vrouw
Blijft ze maar gek doen, ook al heb je het een keer – of meer – aangekaart? Probeer haar dan gewoon te vermijden. Praat met familiefeestjes met andere familieleden en ga eens een keer niet mee als je daar geen zin in hebt. Beter dat je je energie in mensen steekt die het wel willen of verdienen. Je ziet haar gelukkig maar een keer per week of paar keer per maand of nog minder, dus laat je leven niet verpesten door zo’n vrouw.

Praat erover met je lover
Negen van de tien keer maken schoonmoeders gemene opmerkingen wanneer hun zoon er niet bij is. En soms maken ze ze wanneer hij er wel bij is, maar wil hij het gewoon niet horen, aangezien jullie de twee belangrijkste vrouwen in zijn leven zijn. Toch is het belangrijk om met hem over deze situatie te praten. Leg uit dat je het heel erg moeilijk vindt dat ze zo doet en vraag hem hoe hij dit ziet.

Hou je altijd netjes en rustig
Is ze weer eens uitgevallen tegen je of maakt ze de ene nare opmerking na de andere? Hou je netjes en rustig. Ga nooit ook uitvallen, ook al zou je dat het liefste wel doen. Zeg gewoon dat je het jammer vindt dat ze zo tegen je doet, dat je altijd het beste met haar voor hebt en dat je nooit zo tegen haar hebt gedaan.

Zorg ervoor dat je lover nooit hoeft te kiezen
Vaak heeft de zoon, jouw vriend/man, het gevoel dat hij moet kiezen tussen z’n moeder of z’n vrouw. Hierdoor kan hij veel stress ervaren en dit is natuurlijk niet de bedoeling. Je relatie wordt er daardoor niet beter op. Zeg tegen hem dat hij niet hoeft te kiezen tussen jullie, ook al heeft hij dat gevoel misschien wel. Blijf over deze situatie praten, dat is het belangrijkste en het beste voor jullie relatie!

Beeld: Shutterstock 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *