Food Health Uitgaan Vriendinnen Vrije tijd

Aha… Daarom worden je katers elk jaar erger en erger!

 Oh, oh… Die goede oude tijd. Je feestte door tot het licht werd om vervolgens twee uur later gewoon weer in de collegebanken of op je bijbaantje te verschijnen. Maar nu? Nu kan je daar niet eens meer aan denken. Je moet na een avondje flink doorhalen minimaal een paar dagen bijkomen, als het al niet langer is. Nee, je bent de jongste niet meer en je katers lijken alleen maar erger te worden. Hoe komt dat precies? 

Het lijkt altijd zo’n goed idee: lekker de stad ingaan voor een borreltje. Een wijntje worden er al snel twee en daarna? Agh, laat ook maar. Wanneer je de volgende ochtend met een pijnlijk en zwaar hoofd wakker wordt dan weet je wel weet hoe laat het is. Je hebt weer eens een kater en ze zijn een stuk erger dan vroeger. En dat komt door precies déze dingen: 

1. Je lever trekt het gewoon niet meer. Naarmate je ouder wordt kan je lever de alcohol minder snel verwerken. Jouw lever maakt namelijk minder antioxidanten aan waardoor je sneller een kater te pakken hebt. Drink je elke dag wel een glas of zelfs meer? Dan gaat jouw lever steeds minder goed werken, want zo heeft je lever gewoon geen tijd meer om te herstellen. Hou hier dus rekening mee.

2. Drinken gaat vaak gepaard met weinig slaap. Als je voor het slapen drinkt dan kun je je rust niet goed pakken. Je slaapt dan namelijk heel erg ligt en komt niet écht tot rust. Wanneer je ouder wordt heb je gewoon meer slaap nodig dan een jong en energiek iemand die gewoon weer een dag door kan trekken.

3. Wanneer je ouder wordt ben je ook wat minder van regelmaat. Wanneer je bij je mutti woonde zorgde zij er wel voor dat je op vaste tijden kon eten en zorgde ze dat er elke dag bij het ontbijt een stapeltje vitaminepillen lagen. Nu? Jij ontbijt wanneer het jou uitkomt, ook al in dat pas 3 uur ’s middags en wat zijn vitaminepillen? Nee. Ook die heb je al in geen jaren meer gezien.

Het is dus slim als je jouw katers minder erg wil maken om minder te drinken én meer te slapen. Ook is regelmatig eten en genoeg vitamines binnenkrijgen een echte must!

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *