Health Sporten

Zo verlies je op een gezonde manier snel een aantal kilo’s

Vind jij jezelf iets te zwaar en wil je nog snel wat kilo’s afvallen, omdat je binnenkort op vakantie gaat, een bruiloft hebt waar je wil stralen of dat je gewoon iets beter in je vel wil gaan zitten? Wat het ook is, het is belangrijk dat dit op een gezonde manier gaat gebeuren. Je hebt niets aan een crashdieet, want je gaat daar niet alleen heel snel weer van aankomen, ook is het totaal niet gezond. Wil je wat kilo’s kwijt op een gezonde manier? Dan moet je het volgende doen!

Bekijk eerst eens je eetpatroon
Eet je wel echt gezond? Veel mensen denken van wel, maar wanneer je het goed bekijkt kom je er al snel achter dat dit niet het geval is. Mensen ‘gunnen’ zichzelf namelijk nog weleens iets. ‘Als ik dit heb gedaan mag ik een zakje chips, of als ik zover heb gelopen mag ik een ijsje’. Heel leuk en lekker allemaal, maar daardoor val je in ieder geval niet af. Skip die dingen uit jouw eetpatroon en je zal zien dat je snel al wat gewicht kwijtraakt.

Beweging
Naast je eetpatroon aan te pakken is het ook belangrijk om te kijken hoeveel je beweegt. Beweeg je nooit? Dan is het tijd om nu wel te gaan bewegen. Wanneer je meer beweegt merk je dat je ook meer gaat afvallen, je verbrandt immers meer calorieën. Download voor het gemak eens een stappenteller voor op je telefoon of haal een stappenteller in de winkel. Gemiddeld moet je minimaal 10.000 stappen per dag zetten, dit blijkt het beste te zijn. Ben jij niet zo van het lopen? Fietsen is natuurlijk ook goed, als je maar beweegt! Pak eens de fiets naar de stad of de fiets naar je werk. Een halfuurtje beweging per dag is al genoeg, maar meer is natuurlijk wel beter!

Vertel het je omgeving
Naast dat je jouw eetpatroon aanpakt en dat je meer gaat bewegen is het ook belangrijk dat je jouw omgeving vertelt over jouw gezonde dieet. Vraag aan je vriendinnen, vrienden en familie of ze hier rekening mee kunnen houden wanneer je daar bijvoorbeeld gaat eten. Zo zal je merken dat ze je geen taart of andere dingen voorschotelen wanneer er een feestje is, maar gewoon een gezonde snack. Houden ze er geen rekening mee? Dat kan natuurlijk ook, zorg daarom dat je altijd een lekkere gezonde snack mee hebt, zodat je die daar kunt eten.

Knop om
Het zal even moeilijk zijn, maar wanneer je wil afvallen dan moet je toch echt even een knop omzetten in jouw hoofd, anders gaat het je gewoon niet lukken. Schrijf op wat belangrijk is, waarom je wil afvallen, wat je doel is en wanneer je deze wil behalen. Werk daar vervolgens naar toe. Het gaat je lukken!

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *