DIY Gezin Kinderen Trends Wonen

Kinderkamer inspiratie: dit zijn de trends van dit moment

We gaan weer richting de donkere dagen en des te leuker is het dan om je huis wat op te knappen en gezelliger te maken, zo ook de kinderkamers. Willen jouw kids al heel lang een nieuwe kamer of wil jij zelf gewoon wat veranderingen doorbrengen in de kamertjes? Dan is het altijd leuk om daar een weekend voor uit te trekken. Maar eerst de voorbereiding natuurlijk! Hoe zet je alles in z’n werk?

Doe inspiratie op
Heb jij het idee om de kinderkamers aan te pakken, maar nog helemaal geen idee wat je ermee wil gaan doen? Bekijk dan leuke websites zoals bijvoorbeeld Pinterest voor heel wat inspiratie. ‘Pin’ het op je eigen bord en voor je het weet heb je een moodboard gemaakt met de leukste afbeeldingen van kinderkamers. Blader ook door magazines en struin de rest van het internet af voor inspiratie. Daarna is het tijd om wat leuke spullen te kopen, of misschien wel zelf te maken? Wanneer je creatief en handig bent is dat natuurlijk altijd een goed idee. 

Trends van dit moment
Op dit moment zijn er natuurlijk ook weer verschillende trends op het gebied van kinderkamers. Hieronder hebben we wat leuke inspiratiebeelden voor je op een rijtje geplaatst met daarbij alles over deze trend. Kijk je mee? 


Trend 1: Lekker groen
Wie zegt dat donkergroen alleen voor een jongenskamer is? Donkergroen kan ook hartstikke leuk zijn in een meisjeskamer. Combineer het stoere groen dan met wat roze, zwarte en witte accessoires en je hebt een nieuwe fantastische kamer gemaakt! 


Trend 2: Black and white 
Deze trend is al een paar jaar populair voor op de kinderkamer, maar ook op dit moment nog een ware trend. Combineer zwart en witte accessoires met mooie houten meubels en je zal zien dat de kamer in no time weer helemaal leuk is. 


Trend 3: Een felle kleur
Wil je de kamer van jouw kind een beetje opfleuren door gebruik te maken van een lekker kleurtje? Denk dan bijvoorbeeld aan de kleur geel. Deze frisse kleur staat bij bijna alle kleuren goed, dus is makkelijk om te combineren. 


Trend 4: Wit en hout 
Heb jij meer een rustige kamer voor jouw kind in gedachten? Dan is een witte kamer met mooie houten meubels een leuk idee om te creëren. Wanneer je kind later weer een andere kamer wil is hout ook makkelijk te overschilderen, dus hout is zeker een goed idee om te gebruiken in een kinderkamer. 


Trend 5: Regenboog van pastel
Is jouw kind dol op kleuren? Dan is het leuk om met behulp van accessoires een echte regenboogkamer te maken. Wanneer je gebruik maakt van pastelkleuren zal dit echt een gezellige kleurrijke worden. Superleuk! 

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *