Daten Seks & Relaties Vaste relatie

Hoe je een lange afstandsrelatie gaat overleven als je elkaar niet kunt zien door Corona

Heb jij een relatie met iemand die in het buitenland woont of werkt en kunnen jullie daarom op dit ogenblik niet bij elkaar zijn? Dat is zuur, zeker nu er heel veel grenzen door Corona ook nog eens dicht zijn. Een lange afstandsrelatie is normaalgesproken al best pittig, maar nu zeker nu je niet weet wanneer je elkaar weer kan zien. Toch is het het beste om gewoon positief te blijven, want positiviteit is tenslotte the key voor een fijne relatie. Zo overleef jij een lange afstandsrelatie tijdens corona met honderden of duizenden kilometers ertussen! 

Wanneer je een relatie hebt dan wil je natuurlijk zo vaak als mogelijk je lover zien. Het liefste elke dag, maar anders zeker een paar keer per week. Wanneer je ver uit elkaar woont is dit veel moeilijker. Je kunt elkaar niet elke dag een knuffel geven wanneer je die juist nodig hebt. Soms zul je denken ‘Waar ben ik aan begonnen?’ Maar het belangrijkste is dat je dol op elkaar bent, dan maakt het niet uit hoeveel kilometer of virussen er tussen jullie in zit. Hieronder hebben we een paar leuke tips voor je klaarstaan hoe je van deze situatie het beste kunt maken! 

Neem de tijd
Ook al zitten er honderden of misschien wel duizenden kilometers tussen jullie, dat wil niet zeggen dat jullie geen tijd voor elkaar moeten nemen. Spreek een aantal keer per week af om met elkaar te Skypen of Facetimen en zo voel je je toch nog een beetje bij elkaar. Wat ook leuk is: allebei dezelfde maaltijd bereiden en lekkere opeten voor Skype. Zo lijkt het net alsof jullie samen aan het dineren zijn.

Gun elkaar dingen
Raak nooit gefrustreerd als de hij iets leuks doet terwijl jij dat ook graag had willen doen met hem. Gun hem ook leuke dingen, net zoals hij dat jou ook zal gunnen. Dit moet je wel doen om het voor jezelf leuk te houden. Dus doe binnenhuis leuke dingen of zoek een hobby waar je helemaal fan van bent. Zo vliegt de tijd vanzelf en kunnen jullie elkaar hopelijk weer snel zien. 

Kijk uit naar het weerzien
Normaalgesproken hebben jullie misschien wel een datum vastgezet wanneer jullie elkaar weer kunnen zien. Dit is nu door corona allemaal onzeker, maar plannen maken is in ieder geval nooit verkeerd. Droom alvast over jullie volgende weerzien en bedenk wat jullie dan allemaal voor leuke dingen kunnen doen. Ook al duurt het misschien nog 6 maanden, het is fijn om in ieder geval iets in het vooruitzicht te hebben.

Creativiteit it is
Jullie moeten het een beetje leuk houden, dus zorg voor een beetje creativiteit. Doe spontane dingen. Is hij jarig, maar kun je niet bij hem zijn? Bestel dan iets online en laat dan een cadeautje bij hem thuiskomen. Heeft hij een tentamen gehaald of promotie op het werk gehad? Bestel een lekkere fles wijn voor hem! En wedden dat hij het leuk vindt om (digitale) kaartjes van je te krijgen?

Houd hoop
Aan de toekomst denken geeft hoop. Wil hij naar Nederland komen of jij juist daarheen? Heb het daarover, want dat brengt positiviteit met zich mee. Dan weet je dat het niet voor niets is en dat er ook goede tijden aankomen waarin je hem niet zo hoeft te missen.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *