Wil jij graag iets maken wat je als ontbijt, tussendoortje en toetje kunt eten en wat naast heel lekker ook nog een beetje gezond is? Maak dan eens bananenbrood. We hebben hier een heerlijk recept voor je klaarstaan, wat je in no time klaar kunt maken. Perfect ook voor als je bananen weer eens een keer te rijp zijn geworden. Benieuwd hoe je zo’n bananenbrood zelf in elkaar kunt flansen? Bekijk het recept dan snel hieronder!
Wat heb je nodig voor een lekker bananenbrood?
x 300 gram bananen
x 100 gram boter
x 200 gram witte basterdsuiker
x 8 gram vanillesuiker
x 250 gram tarwebloem
x 2 eieren
x 125 ml crème fraîche
x 2 tl bakpoeder
x 1 tl kaneel
x 1 snufje zout
Hoe maak je het dit bananenbrood?
1. Zet de oven op 180 graden en vet de cakevorm in.
2. Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout in een grote kom.
3. Meng de boter, basterdsuiker en vanillesuiker. Mix dit allemaal even in een keukenmachine en voeg daarbij ook de twee eieren en de crème fraîche.
4. Schep deze mix door het bloemmengsel en zorg voor een glad geheel.
5. Pel en prak daarna de bananen en schep dit door het beslag.
6. Verdeel het beslag over de cakevorm en bak het in ongeveer een uur gaar.
7. Laat de cake daarna een halfuurtje afkoelen en daarna? Eten maar!
Enjoy!
Beginbeeld: Shutterstock