Health Sporten

Wil jij leren planken? Zo lukt het je!

Wil je jouw lichaam sterker maken? Misschien moet je dan eens gaan planken! Dit is namelijk een goede oefening. In het begin zal het wat moeilijk zijn, maar we hebben hier heel wat handige tips zodat je het beter kunt volhouden. Op naar een sterker lichaam! Kijk je mee naar de handige tips?

Het begin is natuurlijk het belangrijkste. Is jouw houding helemaal verkeerd? Dan ga je het natuurlijk niet lang volhouden. Zorg daarom dat je een goede houding hebt aangenomen: zet je ellebogen onder je schouders in een hoek van 90 graden en probeer je onderarmen in de grond te duwen. Neem daarna de plankhouding aan en hou je rug recht. Zorg er dus voor dat je billen niet te veel omhoogkomen. Dit kun je weer voorkomen door je billen continue aan te spannen.

Diepe ademhalingen
Ondiepe borstademhalingen zorgen voor een spanning in je nek, waardoor je het planken korter gaat volhouden. Je kunt daarom beter juist diep ademhalen. Doe dit heel zachtjes en bewust en je zal zien dat je veel rustiger bent.

Timing
Bedenk van tevoren hoelang jij wil gaan planken. Wil je beginnen met een halve minuut? Leg dan een stopwatch in jouw omgeving zodat je er af en toe op kunt kijken. Dit geeft jou weer extra motivatie. Gaat een halve minuut jou goed af? Probeer dan een minuut en hoog het daarna weer op.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *