DIY Wonen

Make-over voor je woonkamer: Waar begin je?

Wil jij heel graag jouw woonkamer een (kleine) make-over geven, maar heb jij geen idee hoe je dit allemaal aan moet pakken? Dat snappen we. Er komt natuurlijk veel bij kijken en je hebt geen zin om meerdere dagen of – nog erger – weken in je woonkamer te moeten kamperen. Je wil het gemakkelijk én snel doen. Goed nieuws voor jou: dat kan! Wij hebben hier heel wat tips voor je zodat je gemakkelijk weet hoe en waar je moet beginnen. Op naar een mooie plek! 

Moodboard
Pak een plakstift, een groot vel papier én een stapel met oude tijdschriften en scheur al jouw favoriete kleuren, meubels en stylen uit. Maak hier vervolgens een heus moodboard van. Ik hoor je denken: ‘Ik hou helemaal niet van knutselen’. Natuurlijk hoef je hier geen kei in te zijn, maar het is wel een goede manier om voor je te zien hoe je jouw woonkamer wil inrichten en dit kan retehandig zijn! Heb jij echt geen zin om te knippen etc? Dan bestaan er tegenwoordig ook websites waar je online moodboards kunt maken. 

Budget
Elke make-over heeft een budget. Tenminste, daar gaan we vanuit. Natuurlijk wil je het liefst duizenden euro’s aan een nieuwe woonkamer spenderen, maar waarom er niet een leuke sport van maken om die ene dure tafel voor veel goedkoper – of een te mooie lookalike ervan – op de kop te tikken? Bepaal van te voren wat je aan je nieuwe woonkamer wil uitgeven en bepaal ook wat je per item maximaal wil besteden. Ga vervolgens op zoek naar winkels waar je je items het goedkoopste kan kopen. Misschien kun je ergens wel een goede deal maken als je meerdere meubels daar haalt? You never know… Ben jij ook van plan om je muren een nieuwe kleur te geven? Er is altijd wel ergens goede verf in de reclame. Ga langs Praxis, Karwei en Gamma en vergelijk hun acties. Zo hoef je nooit ergens de volle mep voor te betalen. 

Handige sites en winkels
Heb jij geen zin om nieuwe dingen te kopen? Waarom kijk je dan niet op Marktplaats voor mooie items. Kijk of je ergens een aanhanger kan scoren en rij een rondje door Nederland om je nieuwe meubels te scoren. Dat is nog leuk ook! Ben jij niet zo van de Marktplaats? Kijk dan ook eens bij de kringloop in de buurt. Vaak staan daar de mooiste meubels op je te wachten voor een mini prijsje. Zo kun je met gemak een nieuwe bank scoren voor €30 en een nieuwe kast voor maar €20! Een tip: ga niet op zaterdag langs de kringloop, dan is het vaak erg druk. Kies een doordeweekse dag uit waarop het rustiger is, zoals dinsdag of woensdag. 

Beginnen maar! 
Heb jij alles klaarstaan en in huis voor de make-over? Dan rest er nog maar één ding en dat is beginnen! Plak en dek de boel goed af, schuur en verf het en je zal zien dat je in no time je woonkamer hebt omgetoverd in een nieuwe heerlijke plek. 

Have fun!

Beginbeeld: Shutterstock  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *