Afrika Australië Azië Europa Noord-Amerika Reizen Tips Zuid-Amerika

Top 10 beste landen om te backpacken

Heb jij altijd al eens willen backpacken? Je rugtas pakken en daarmee de hele wereld ontdekken. Hoe vet is dat? Misschien zit je wel in between jobs of ben je bijna klaar met je studie óf wil je er gewoon een paar maanden tussenuit: de reden om nu te gaan backpacken! Wanneer je helemaal blij wordt van deze gedachte is het misschien gewoon tijd om het te gaan doen. Check hier de beste landen om te backpacken! 

Backpacken is ontzettend tof. Je ziet nieuwe culturen, landschappen en leert o.a. nieuwe talen en mensen kennen. Supervet! Alleen… Je wil natuurlijk wel dat het er een beetje veilig is. Wij hebben hieronder de top 10 van beste landen om te backpacken voor je samengesteld. Kijk je mee? 

1. Canada
Als het ergens ter wereld veilig is, dan is het wel in Canada. En mooi dat het daar is! Wanneer je nog nooit in Canada bent geweest en geen idee hebt waar je in dit grote land moet beginnen dan is de westkust zeker een mooie optie! Vlieg op Vancouver en bekijk de mooiste natuurparken in de staat British Columbia. Oh en vergeet de mooie stad Calgary ook niet te bezoeken.

2. Australië
Als het ergens een feest is om doorheen te trekken dan is het wel Australië. Zoveel mooie dieren, fantastische cultuur én veel medebackpackers. Je zal je in Australië in ieder geval geen seconde vervelen.

3. Nieuw-Zeeland
Nog zo’n mooi land: Nieuw-Zeeland. En veilig is het er ook nog eens! Hoe fijn is dat? Als vrouw zijnde kun je makkelijk alleen door Nieuw-Zeeland trekken. Je kunt bergen beklimmen, cocktails drinken op het strand en eindeloos wandelen. Ja, dit land heeft het allemaal. 

4. Vietnam
Vietnam is ook wel de glimlach van Azië. Wat een heerlijk land is dit om doorheen te reizen! Je gaat hier de mooiste cultuur en natuur zien en het lekkerste eten proeven. Tip: Begin in het noorden van Vietnam (Hanoi) en reis dan langs de kust naar beneden naar Ho Chi Minh City, ook wel het oude Saigon. 

5. Japan
Je zal nergens ter wereld een land zien dat zo schoon is als Japan. Japan wordt ook wel gezien als duur, maar voor backpackers is het ook makkelijk te doen hoor! Je moet je gewoon goed voorbereiden. Lekkere sushi voor een prikkie, een goed hostel voor een paar euro, het kan er allemaal! Steden als Tokyo, Osaka en Kyoto moet je zeker niet overslaan!

6. Argentinië
Argentinië is ook wel het veiligste land van Zuid-Amerika. Ga op tangoles bij de plaatselijke dansschool, eet het lekkerste Argentijnse vlees, maak een tocht langs de mooiste natuurparken en sluit je reis af met een cocktail op een van de bountystranden. 

7. Amerika  
En dan vooral het westen van het land is zeker de moeite waard. Mooie stranden zoals in Santa Monica, natuur om je ogen uit te kijken zoals de Grand Canyon en Yoshua Tree. Het is wel een echte must om hier een auto te huren, want zonder auto kom je daar nergens.  

8. Singapore
Klein, maar heel fijn! Dat is Singapore. Dit land bestaat eigenlijk maar uit één stad, maar is zeker de moeite waard om eens te bekijken, zeker in combinatie met bijvoorbeeld Indonesië. Highlights als Marina Bay, Little India en de malls zijn zeker eens het bekijken waard. En de dag sluit je natuurlijk af met een heerlijke cocktail: de Singapore Sling.  

9. Indonesië
Indonesië is zo ontzettend mooi. Eilanden als Bali, Lombok en Sumatra zijn hartstikke geliefd bij reizigers. Je vindt er mooie natuur, lieve mensen en het eten? Ja, dat kunnen we alleen maar goddelijk noemen. Je kunt er lekker chillen op de mooie stranden en daar surfen of je kunt avontuurlijk doen en een vulkaan beklimmen. Tof! 

10. Costa Rica 
Dit mooie land in Midden-Amerika is te leuk! Je vindt er de mooiste natuur en dieren, hallo jungle! Highlights die je in Costa Rica niet wilt missen zijn: Arenal, Tortuguero, Monteverde, Corcovado en Manuel Antonio. Gaan met die banaan! 

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *