Beauty Haar Health Sporten

Met deze oefeningen krijg je een strakke kaaklijn

Heb jij een ronde gezichtsvorm, zijn je wangen best aanwezig en voel je je daardoor niet op je gemak? Je kunt natuurlijk met bepaalde make-up je gezicht shapen, zodat het lijkt alsof je een strakke kaaklijn hebt, maar veel handiger zijn bepaalde oefeningen! Wij hebben hieronder een workout voor je wangen én – mocht je die ook hebben – onderkin. Met deze oefeningen kom je er snel vanaf en creëer je een strakke kaaklijn. 

E-O oefening
Doe deze oefening wanneer je alleen bent, dat is het beste voor iedereen. Het ziet er namelijk gek uit, maar goed is ‘ie zeker! Voor deze oefening herhaal je 15 keer (en dat drie keer op een dag) de letters ‘E’ en ‘O’ en laat ze even lekker nagalmen. Door deze oefening worden je wangen slanker én je kaken sterker. En dat is de bedoeling, toch?

Sla de kauwgom maar in! 
Pak twee kauwgompjes – meer is beter in dit geval – en stop die in je mond. Wanneer je op kauwgom kauwt versterk je je kaak. Kauw na elke maaltijd even een paar minuten op kauwgom en je zal zien dat je kaak al snel sterker wordt. 

Gekke glimlach
Probeer met je mondhoeken je wangen zover mogelijk omhoog te liften. Als je in de spiegel kijkt zie je dat je hierdoor een hele gekke glimlach vormt. Hou met deze oefening elke keer je wangen 15 seconden vast. Herhaal deze oefening elke keer 10 keer en doe ‘m 3 keer per dag voor het beste resultaat! 

Blub de vis
Deze oefening ziet er ook gek uit, maar goed is ‘ie zeker! Maak van je mond een vissenmondje en probeer zowel je boven- als onderlip te tuiten. Probeer daarna te glimlachen en hou dit 15 seconden vol. Herhaal ook deze oefening elke keer 10 keer en doe ‘m 3 keer per dag voor het beste resultaat! 

Massage
Het beste bewaar je tot het laatste: de massage. Heb jij alle oefeningen gedaan? Masseer dan je kaken, wangen en onderkin zachtjes los. Maak met een lekkere gezichtsolie cirkelvormige bewegingen. Je zal merken dat de boel weer gaat ontspannen. 

Heel veel succes! 

Beeld: Shutterstock 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *