Seks & Relaties Trouwen Vaste relatie

Hoe je ervoor kunt zorgen dat jullie over 50 jaar nog samen zijn

Het is weer Valentijnsdag, dus vandaag hangt er wat extra liefde in de lucht. Vertel je vriend of man vandaag even een extra keertje dat je dol op hem bent. Natuurlijk willen jullie nog lang lief en leed delen, maar daar moet je wel een beetje je best voor doen. Niets gaat immers vanzelf. Door de volgende dingen te doen kun je ervoor zorgen dat jullie over 50 jaar nog steeds jullie leven delen!

Blijf praten
Praten is zo belangrijk in een relatie of huwelijk! Zorg ervoor dat je lover jou blijft begrijpen en jij hem. Lucht je hart wanneer het moet, klaag wanneer het moet en huil wanneer het moet. Samen staan jullie sterk! 

Blijf lachen
Zien jullie iets waar jullie een grappige herinnering aan hebben? Dan hoeven jullie elkaar maar aan te kijken en liggen jullie al in een deuk. Ja, jullie lachen wat af en dit is zo fijn in een relatie! Blijf dit vooral ook doen, of jullie nou 50 jaar of 80 jaar zijn. Lachen maakt de boel wat minder serieus en die lachrimpels die je ervan krijgt staan bovendien hartstikke mooi. 

Blijf eerlijk
Eerlijkheid is het belangrijkste in een relatie. Zorg ervoor dat je alles open en eerlijk zegt, ook al is het iets wat de ander niet wil horen. Wanneer je dingen gaat verzwijgen en de ander daar achter komt dan ben je veel verder van huis. Dan ga je twijfelen aan de betrouwbaarheid van je partner en dat is vaak het begin van het einde. Je kunt dus beter eerlijk zijn en samen een oplossing ervoor zoeken. Jullie zijn toch ook een team? Dus samen iets oplossen moet jullie ook lukken.  

Blijf discussiëren 
Ruzie maken of discussiëren is niet heel leuk, maar hoort wel bij een relatie. Zorg altijd dat je tijdens een ruzie of een discussie respectvol blijft tegen elkaar. Iemand kwetsen is pijnlijk, zeker als je samen een relatie hebt. Dus wees hier altijd voorzichtig mee en hou het een beetje fair. 

Blijf seksen 
Intiem zijn is in een relatie ook belangrijk. Hou het leuk, zorg dat het spannend blijft en neem de tijd ervoor. Ook als jullie wat ouder worden en de dingen niet meer zo snel gaan als vroeger.  Zorg dat jullie een oplossing vinden voor de eventuele ongemakken en bovenal: blijf genieten. 

Blijf leuke dingen doen
Of er nou (klein)kinderen komen of jullie mega druk zijn met werk: blijf leuke dingen doen. Samen! Zorg voor een oppas, ga op date night! Tut jezelf op en doe alsof jullie elkaar net weer hebben leren kennen. 

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *