Food

Mmm… Dit is het lekkerste recept ooit voor Cinnamon buns

Vanaf nu naar 1 januari is toch wel de leukste tijd van het jaar. Bij leuke feestjes horen natuurlijk ook allemaal lekkernijen bij. Niets is lekkerder en leuker dan zelf dingen maken en daarna eten als ze nog warm zijn. Wij hebben hier het feestelijke recept voor je van cinnamon buns. Deze heerlijke kaneelhapjes zijn bij veel mensen al een echte favoriet. Bekijk hier het lekkerste recept ooit voor cinnamon buns, zodat jij ze kunt serveren op of meenemen naar een feestje!

           Dit heb je allemaal nodig voor 12 grote cinnamon buns

  • 450 gram bloem
  • 150 gram roomboter
  • 200 ml halfvolle melk
  • 200 gram bruine suiker
  • 5 el suiker
  • 70 ml water
  • 1 groot ei
  • 1 klein zakje gist
  • 1,5 el kaneel
  • 1 pakje wit glazuur

    Zo maak je deze lekkere cinnamon buns 

  1. Smelt als eerste de boter in een steelpannetje. Haal de boter gelijk van het vuur af als het goudbruin is geworden. Laat de boter daarna even rusten. 
  2. Stop daarna de melk in de magnetron en verwarm het en doe daarna er 5 el boter bij. Roer het even goed door. 
  3. Pak daarna een kom en doe daar de bloem, gist en suiker in. Doe daar vervolgens ook het water, de melk en het eitje doorheen. Kneed deze mix even goed door en laat het als het deeg stevig is geworden even 20 minuten met rust. 
  4. Rol vervolgens het deeg uit en bestrijk het met het overgebleven deel van de boter, maar let op: hou nog wel een klein beetje hiervan over. Meng daarna de suiker en het kaneel en strooi dit over het deel heen. 
  5. Maak daarna van het deeg een dikke rol en snij het daarna in 12 stukken. 
  6. Laat de cinnamon buns daarna in een ovenschaal een uur rijzen. Doe daarna de overgebleven boter over de buns en bak ze op 190 graden in 20 minuten af. 
  7. Mocht je er nog glazuur op willen, dan verwarm je dit pakje voor een minuutje in warm water en verdeel je het daarna over de buns! 
  8. En daarna? Lekker genieten! 

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *