Reizen Zuid-Amerika

Reis van je dromen: Roadtrip door Argentinië

Op reis gaan is altijd leuk. Je gaat de wereld zien! Je hebt al zo vaak een georganiseerde reis gedaan, dus wat denk je ervan om een keer een roadtrip te doen? En dan wel door het mooiste land van Zuid-Amerika: Argentinië. Je zal de mooiste natuur, wegen, dieren en mensen voorbij zien komen in dit land en natuurlijk kun je ook keihard genieten van de mooie cultuur. Check hier de mooiste route door Argentinië! 

Het geweldige aan een roadtrip is dat je alles kunt invullen hoe jij en je eventuele reispartner het willen. Je kunt alles op jullie tempo doen en als jullie ergens nog een paar nachtjes langer willen blijven dan kunnen jullie dat met een gerust hart doen. Ruta 40, ook wel route 40, is een supermooie route met een lengte van 5000 kilometer van het noorden naar het zuiden van Argentinië en is zeker de moeite waard om af te rijden! 

Klaar voor wat avontuur in je leven?
De Ruta 40 dwars door Argentinië is een weg voor echte avonturiers of voor mensen die wel van een beetje pit houden. Een deel van de route gaat namelijk over onverharde wegen, dus hou dat wel in je achterhoofd. Ben je daar wel voor in? Dan is dit echt iets oor jou. Toch moet je, als je echt mooie dingen wil zien, vaak buiten de grote wegen zijn, en dat is nou net wat je gaat zien met Ruta 40. 

De start van Ruta 40
Je start met je roadtrip in Punta Loyala, dit is heeeelemaal in het noorden van Argentinië. Daar zal je dwars door het mooie groene landschap heenrijden tot je in de hoge bergen aankomt met te mooi uitzicht over meren. Ook kom je in leuke kleurrijke dorpjes terecht met de vriendelijkste mensen ooit. De reis zal verder gaan via de Iguazu watervallen daarna rij je door naar het zuiden naar La Quiaca. 

Meenemen tijdens een roadtrip
Je gaat op vakantie met de auto en je weet nooit wat er gaat gebeuren. Misschien krijg je wel pech onderweg… Laten we hopen van niet, maar neem daarom altijd wat extra dingen mee: een grote jerrycan gevuld met benzine. Je weet namelijk nooit waar het volgende tankstation is. Zorg ook altijd voor genoeg drinken (kan soms best warm of juist koud zijn) en iets van eten. Ook is een sleepkabel, een extra band en wat gereedschap handig, mochten jullie panne krijgen met de auto. Een tent met een luchtbed is ook een must! Naast dat het superleuk is om eens buiten te slapen is er ook soms gewoon geen andere optie. Soms is er in de buurt geen hotel of hostel waar je kunt overnachten. 

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *