Seks & Relaties Trouwen Vaste relatie

Op deze manier kun je jouw relatie nieuw leven inblazen

Het is niet alleen winter, ook nog zitten we volop in lock down. Hartstikke logisch dat je nergens puf voor hebt. Heb je het idee dat jouw partner hetzelfde heeft en dat jullie een beetje uit elkaar aan het groeien zijn dankzij alles? Hieronder hebben we wat goede tips voor je klaarstaan, zodat je jouw relatie weer nieuw leven in kan blazen. Wedden dat het jullie lukt? 

Ga wat leuks doen samen
En ja, ondanks dat er geen winkels en geen restaurants open zijn op dit moment: er valt nog zat te doen! Ga naar een drive in bioscoop, maak een lange wandeling over het strand en sluit af met warme chocolademelk met slagroom to go, kook uitgebreid en doe alsof jullie in een restaurant zijn. Er zijn zat dingen om te doen. Leg de telefoons weg, neem de tijd en geniet! 

Lekker optutten
Wist je nog in het begin van jullie relatie? Je stond gemiddeld een uur voor de spiegel om je op te tutten. Tegenwoordig is dat uur gemiddeld vijf minuten geworden en is dat leuke jurkje in een huispak veranderd. Doe wat meer je best om er leuk uit te zien voor je partner én voor jezelf. Je zal je daarna vast beter voelen. 

Blijf praten
Communicatie is the key in een relatie. Wanneer jullie niet blijven praten gaan jullie steeds meer langs elkaar heen leven en dan hebben jullie uiteindelijk helemaal niets meer te zeggen. Dit zou ontzettend jammer zijn. Blijf praten met elkaar. Niet alleen over koetjes en kalfjes, maar ook over je gevoel. Het is zo belangrijk dat je partner weet wat er in jouw koppie omgaat en andersom. 

Wees positief
Natuurlijk is er in ieders leven ook wat negativiteit, maar blijf je toch op het positieve focussen. Ook binnen je relatie. Je bent niet voor niets op je partner gevallen en hij niet voor niets op jou. Focus je dus op zijn pluspunten in plaats van dat je je ergert aan zijn negatieve kanten. Blijf elkaar dan ook complimenten geven. Over het huishouden, uiterlijk, werk en sportprestaties. Go for it! 

Kwets je partner niet
Iedereen heeft weleens ruzie binnen een relatie. Dat is hartstikke normaal en op deze manier leer je jezelf en een ander juist kennen. Niets ergs aan dus. Maar let wel op wat je zegt tijdens een ruzie. Probeer je partner niet te kleineren door gemene dingen te zeggen. Jullie kunnen de ruzie dan wel uitpraten, maar als je iemand kwetst dan zal diegene altijd de woorden onthouden. Hou het fair, laat je dus niet te erg gaan en doe zeker geen dingen waarvan je later spijt krijgt.

Beeld: Shutterstock  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *