Beauty Food Health Lichaam Sporten

Op een gezonde manier aankomen? Zo lukt het!

Iedereen heeft het altijd over afvallen, maar wat nou als je juist een beetje wil aankomen? Er zijn heel veel vrouwen die een te laag BMI hebben en deze graag wat willen verhogen. Ik hoor je denken: ‘dan neem je toch een taartje extra?’ Maar zo makkelijk is het niet. We hebben hier handige tips voor je hoe je het aankomen op een gezonde manier kunt doen. Kijk je mee?

Een te laag BMI kan erg vervelend zijn. Dit kan komen door een snelle stofwisseling of een bepaalde ziekte. Maar ook kan het erfelijk zijn. Wanneer je er last van hebt dan is het tijd om je gewicht aan te pakken, op deze manier kun je rustig naar jouw gewenste gewicht toegroeien. Zet ‘m op!

Eet vaker en eet wat meer
Probeer op een dag drie grote maaltijden en drie kleinere maaltijden te eten. Nog trek? Dan kun je gewoon nog eens opscheppen. Het is belangrijk om de hele dag door wat kleine of grotere maaltijden te eten.  

Eet gezond
Wanneer je eet moet je ervoor zorgen dat je zo gezond als mogelijk eet. Natuurlijk kun je gewoon een taartje of koekjes eten wanneer je trek hebt daarin, maar hou balans. Zorg dat je alle vitamines binnenkrijgt die je nodig hebt en als je vetten eet kies dan voor gezonde vetten. 

Aankomen door spiermassa 
Wanneer je gaat sporten dan is dat echt niet alleen maar om af te vallen. Wanneer je je spiermassa vergroot dan kom je ook aan. Spieren zijn namelijk zwaarder dan vet. Probeer om de dag wat (lichte) krachttraining te doen. Dit hoeft natuurlijk niet in de sportschool, maar dit kan natuurlijk ook gewoon thuis voor de televisie. 

Calorierijk eten 
Eet wat vaker calorierijk eten. Denk aan noten, bananen, aardappelen, zoete aardappelen, olijfolie en avocado’s. Daarnaast kun ook zeker vis in je menu opnemen. Vis zit bomvol met gezonde vetten en kun je met gemak een paar keer in de week eten. zeker een paar keer in de week eten.

Calorierijke drankjes
Naast calorierijk eten kun je ook gaan voor calorierijke drankjes. Water is en blijft natuurlijk het gezondste, maar wanneer je eens wat anders wil en toch wil aankomen dan kun je gaan voor iets als amandelmelk of zo nu en dan een gezonde smoothie. 

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *