Seks & Relaties Trouwen Vaste relatie

Zo kun je jouw relatie weer spannend maken

Ben jij na jaren een relatie te hebben gehad er eigenlijk wel op uitgekeken? No worries, iedereen heeft na een lange periode datzelfde gevoel wel. Het is alleen hoe je er in het vervolg mee omgaat. Je kunt ermee stoppen óf je kunt er samen voor zorgen dat jullie weer dichter bij elkaar komen. Hier wat handige tips om jullie relatie weer spannend te maken en ervoor te zorgen dat het gevoel weer terugkomt. 

Doe iets nieuws
En nee dan hoef je natuurlijk niet gelijk samen te gaan bungeejumpen, maar ga wel eens wat doen wat jullie allebei nog niet hebben gedaan, maar wat wél op jullie lijstje stond! Wilden jullie altijd als eens een stedentrip maken naar Rome, maar nog nooit van gekomen? Ga! Zie en proef nieuwe dingen. Dit kan alleen maar goed voor jullie samen uitpakken. 

Vergeet elkaar niet
Wanneer je al een lange tijd samenwoont, vergeet je weleens om samen tijd in te plannen, want: jullie zien elkaar wel in de wandelgangen, toch? Maar nee. Jullie moeten Q-time inplannen om te blijven praten, in plaats van elkaar heus wel thuis te zien en juist leuke dingen met jullie vrienden te doen. Spreek bijvoorbeeld af dat jullie elke donderdag op date gaan. Tut je op, doe een mooie outfit aan en ga wat leuks doen! Al is het maar een cocktailtje bij de bar om de hoek. Zo zijn jullie toch even samen en praten jullie, want dat wordt nog weleens vergeten. 

Stop met dingen naar boven halen 
In elke relatie komt er weleens ruzie voor. Daar is niks ergs aan, maar probeer niet altijd dingen van vorige ruzies weer naar boven te halen. Dat is afgesloten en uitgesproken, dus weg met die oude koeien! Het is namelijk erg irritant als dat maar blijft gebeuren en dat is iets wat heel vaak voorkomt. Dus hebben jullie ruzie? Haal dan geen oude koeien uit de sloot, zeg ook geen dingen waar je een uur later spijt van hebt. Geef elkaar gewoon even de ruimte en praat daarna met elkaar. 

Beeld: Shutterstock via Sergiu Birca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *