Health Sporten

Dit zijn de beste buikspieroefeningen voor een strakke buik

Na alle feestdagen is het wel weer tijd om iets aan je body te gaan doen. Summer bodies are made in the winter, toch? Dus wil jij nog iets aan je buik doen voordat je over een paar maanden weer op het strand moet paraderen? Dan is het nu de beste tijd. Geen smoesjes meer, gewoon gaan met die banaan! Zelfs als je geen tijd of geld hebt om naar de sportschool te gaan dan kun je heel gemakkelijk thuis aan de slag. Bekijk hier de beste buikspieroefeningen om te doen! 

In je buik heb je maar liefst drie verschillende spiergroepen. Om het beste resultaat te krijgen moet je ze alle drie dan ook trainen. Ze zijn opgedeeld in de bovenste buikspieren, onderste buikspieren en je buikspieren aan de zijkanten. Voor deze drie groepen heb je dan ook allemaal verschillende oefeningen. Je checkt ze hieronder per groep! 

Oefeningen voor de bovenste buikspieren
Sit-up
Dit is misschien gelijk wel de bekendste buikspieroefening. Bij deze oefening kom je met je bovenlichaam van de grond en hou je deze houding voor een korte tijd vast. Daarna breng je je lichaam rustig weer naar de grond en begin je de oefening opnieuw. Probeer deze oefening 30 keer te doen en herhaal het met een halve minuut pauze daarna nog 3 keer. 

Crunch
Bij deze oefening lig je op je rug en hou je je knieën gebogen. Plaats je handen achter je hoofd, span je buikspieren aan en kom met je schouders van de vloer. Hou deze positie even vast en laat je lichaam daarna weer zakken. Let op: je onderrug blijft de hele oefening op de grond. Probeer deze oefening 30 keer te doen en herhaal het met een halve minuut pauze daarna nog 3 keer. 

Oefeningen voor de onderste buikspieren 
Pulse up
Bij deze oefening ga je op je rug liggen en leg je je handen langs je lichaam. Doe vervolgens je benen in de lucht en duw je billen en heupen van de grond. Zorg dat je tenen telkens recht omhoog gaan. Voer deze oefening gecontroleerd uit, dit is namelijk best een pittige. Probeer deze oefening 20 keer te doen en herhaal het met een halve minuut pauze daarna nog 3 keer. 

Leg circles
Bij deze oefening ga je op je rug liggen en til je je billen als eerst een klein stukje van de grond. Wanneer je met je billen in de lucht hangt doe je je benen open en maak je een cirkelvorm in de lucht. Probeer deze oefening 15 keer te doen en herhaal het daarna nog 3 keer. 

Oefeningen voor de zijkant van de buikspieren
Russian twist 
Het leukste is als je bij deze oefening bijvoorbeeld een bal gebruikt. Ga zitten en doe je benen iets van de vloer. Je houdt de bal in je handen en gaat vervolgens met de bal van links naar rechts. Je tikt de vloer aan en gaat vervolgens weer naar de andere kant. Zo pak je allebei de kanten van je buikspieren aan. Probeer deze oefening 30 keer te doen en herhaal het met een halve minuut pauze daarna nog 3 keer. 

Beeld: Shutterstock via Trifonov Igor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *